Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kazım Kurt, Bey-Der'de vatandaşlarla buluştu

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Beylikovalılar ve Köyleri Sosyal Kültür Dayanışma Derneği'nde (Bey-Der) vatandaşlarla buluştu.

        Vatandaşları belediye faaliyetleri konusunda bilgilendiren ve sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Odunpazarı Bölgesi'nde yer alan orman ve piknik alanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Harun Karacan Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde Fidanlık Mesire Alanı ile ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatan Kazım Kurt, "AKP, müjde diye Eskişehir'de 6 bin kişilik piknik alanı yapacağını söylüyor. Burası 3 sene önce zaten piknik alanıydı. Kapattıkları yeri tekrar açarak, hizmet yaptıklarını iddia ediyorlar. Yaptık diyemezler, gidin Orman Fidanlığında ağaç kalmadı. Kestiler, orası rezil bir hale geldi, üretimi sıfır. Orman Bölge Müdürlüğü iflas etmiş durumda" dedi.

        Başkan Kurt, Orman Fidanlığı'nın Odunpazarı Belediyesine verilmemesi için bu ihalelerin iptal edildiğini kaydetti. "Orayı kapattılar, üç sene sonra tekrar açacaklarını söylüyorlar. Orayı birine peşkeş çekeceklerdi, biz orada tezgahı bozduk. Ben Odunpazarı Belediyesi olarak, Odunpazarı Anonim Şirketi olarak, arkadaşlara gidin burayı alın dedim. Belediyeyi ihaleye sokmadılar, ama şirketin girmesine engel olamadılar. Dışarıdan bir firma vardı, onunla yarıştık. O şirket yıllık kirasını 30 bin de bıraktı. Biz daha fazla verdik, bizde kaldı. Böyle olunca o ihaleyi iptal ettiler. 2 ay sonra da yeniden ihale yaptılar. Arkadaşlara, ihaleyi tekrar alın dedim. Yine ihaleyi aldık. Sözleşme imzalayacakken, burada bilimsel çalışmalar yapacağız bu nedenle korunmaya değer ağaçlar olabilir bu nedenle de ihaleyi iptal ediyoruz dediler. İhaleyi iptal ettiler, ağaçları da korumayıp kestiler. Biz orayı alamadık, alsaydık orayı Eskişehir halkının hizmetine açacaktık. O arada 3 tane daha ormanı ihaleye çıktılar. Üniversite evlerinin arkasında kent ormanı var, mezarlığın karşısındaki Kocakır Ormanı ve Seyitgazi yolundaki Kent Ormanı. Bu sefer üçünü birlikte ihaleye çıktılar. Biz alamayalım diye, tek tek olmaz ihaleye giren üçünü de alacak dediler. Biz üçünü de aldık. Şimdi bir oraya senede 100 bin liradan fazla kira ödüyoruz. Onlara bir iş programı verdik, onlar o iş programını onaylayacak, ondan sonra da halka açacağız. Bu iş programını onaylamıyorlar. Biz şimdi mezarlığın karşısındaki yeri halka açtık. Orayı düzene soktuk ve çalıştırıyoruz. Bunları elinden çıkaran Orman Bölge Müdürlüğü, fidanlığı asla yapamaz, işletemez. Para kazanmak için özelleştirip, birine verirlerse o da parasız bu işi yapmaz. Bizim parasız girdiğimiz fidanlık piknik alanı, bundan sonra paralı olur" dedi.

        "Vatandaşın piknik yapacağı yer kalmadı"

        Odunpazarı Belediyesi'nin elinden alınan Şehri Derya Parkı içinde açıklama yapan Başkan Kurt, "Şehri Derya Parkı bizden önce kiralanmış. Biz geldikten sonra alacağız diye sürekli uğraştılar. Biraz öteledik, yürütmeyi durdurma kararı aldık. Onu da mahkeme kaldırdı. Biz de Şehri Derya Parkı'nı boşaltmak zorunda kaldık. Biz orada kiracıydık, ama on binlerce kişiye parasız piknik yaptırdık. Çok rağbet olduğu için bir tane teknemiz vardı, sıfırdan baya ciddi bir para verip ikinci tekneyi de almıştık. İnsanları orada parasız gezdiriyorduk. Şimdi boşta 2 teknemiz var. Zarardan ziyade vatandaşın piknik yapacağı yer kalmadı. İddia ile söylüyorum, televizyonda da söyledim; orayı birine peşkeş çekecekler. Parayla sokacak, eğer işletmecilik yaparsanız süper para kazanılır oradan. Onun için de oraya gözlerini diktiler. Geçen sene bizi attıktan sonra uzun bir süre boş kaldı. Halka açıyoruz diye açılış yaptılar, yine kapalı. Kapısı da kilitli. Eskişehirlileri sanki cezalandırıyorlarmış gibi. Asla buna razı olmayız" diye belirtti.

        "Bu alanların kamuda kalması gerekiyor"

        Odunpazarı Belediyesi'nin tüzel kişiliğe ait orman alanlarını da aldığını belirten Kazım Kurt, "Kıravdan da Sultandereyi geçtikten sonra, ormanlar var. O orman, Kıravdan Köyü tüzel kişiliğine ait, özel orman statüsünde. Köyler kapatılıp, tüzel kişilikler iptal edilince o arazilerin belediyeye geçmesi lazım. Biz yokken paylaşım komisyonu o arazileri bize vermemiş, Orman Bölge Müdürlüğü'ne vermiş. 10 bin dönüm. Ben geldim, nerede bizim orman, yok. Baktık oraya verilmiş, dava açtık. Davayı kazandık, ormanı geri aldık. Şimdi bir 10 bin dönüm orman alanını da orada halka açacağız. 3 bin dönüm Menemen Köyü'nde özel orman alanı vardı, onu da aldık. Orman Bölge Müdürlüğü'nün elinde orman kalmadı. Neredeyse fidanlığın dışındaki ormanların tamamı Odunpazarı Belediyesinin. Biz bu alanları onlara yedirmeyiz, kamunun elinde kalması lazım. Bu özel bir yere giderse, pahalıya mal olur bize. Ağaç da kalmaz, yeşilde kalmaz, insanlar nefes alacak yer bulamaz. Bu nedenle Odunpazarı Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğünden daha çok ormana sahip bir belediye. Biz bunu koruruz, güzelleştiririz, geliştiririz ve halkın kullanımına sunarız" şeklinde konuştu.

        Toplantı sonunda Bey-Der Başkanı Tolga Savaş, Başkan Kurt'a teşekkür plaketi takdim etti.

        (İHA-MET-Y)

        31.01.2018 16:41:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa