Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de 'Ressamların Yolu' sergisi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Bulgaristan'ın Ivaylovgrad şehri ile Keşan'ın Çamlıca Köyü arasında yürütülen 'Ressamların Yolu' projesi kapsamında, 8 ressam ve 6 fotoğrafçının eserlerinin yer aldığı sergi Devecihan Kültür Merkezinde açıldı.

        Bulgaristan'dan proje yöneticileri ve ortaklarının da katıldığı sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı ve çok sayıda davetli katıldı.

        Serginin açılışında konuşan Proje Müdürü Kremena Kyoseva söz konusu sergide 1 yıllık çalışmanın sonuçlarının yansıtıldığını ifade ederek, "Bulgaristan - Türkiye sınır ötesi işbirliği programı kapsamında yapılan bir çalışma bu. 2017 yılının Mart ayında başladık projeye. Bulgaristan'daki derneğimiz, sivil topluma uyum derneği. Çamlıca muhtarlığıyla bir ön çalışma yaparak bölgedeki çalışma yapılacak tarihi alanları seçtik. Bu konuda fotoğrafçılar ve ressamlarla bir takım etkinlikler gerçekleştirdik. Buradan da şu anda gördüğünüz resim ve fotoğraflar çıktı" dedi.

        Kyoseva ayrıca, proje bu çalışmayı turizm bölgelerini tanıtma amaçlı yaptıklarını sözlerine ekleyerek, "Burada görülen eserler ve yerler umarım sizde bu bölgeleri ziyaret etme isteği doğurur" diye konuştu.

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, iki komşu ülke arasında milletleri geleceğe taşıyacak bu tür kültür ve sanat faaliyetlerinin artarak devam etmesinin çok önemli ve memnuniyet verici olduğunu söyledi. Gürkan, "Umuyorum ki Çamlıca ile Ivaylovgrad arasında başlayan bu ilişki gelecekte daha sağlam temeller üzerine yürüyerek, güçlenerek devam edecektir" ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından açılışa katılanlar sergiyi gezdi. Öte yandan Edirne ayağı gerçekleştirilen mobil serginin, ilerleyen günlerde Bulgaristan'da Haskova ve Sofya gibi farklı şehirlerde halka sunularak devam edeceği bildirildi.

        (KU-MEF-Y)

        31.01.2018 16:31:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa