Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turizm eğitim semineri Marmaris'te gerçekleşti

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Terkos

        MUĞLA (İHA) - Kasım ayında gerçekleşen 3. Turizm Şurasında alınan karar sonrası sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim seminerleri ikincisi Marmaris'te yapıldı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen seminerin ikincisi Marmaris'te yapıldı. Siteler Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleşen "Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Turizm Semineri" isimli seminere Kaymakam Celalettin Yüksel, Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Dire Başkanı Kerem Dursun Tezcan sektör temsilcileri, otel, seyahat acenteleri personelleri, zabıtalar, emniyet görevlilerinin katıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Seminerde konuşan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Olumsuz davranışlardan, tüm kent hatta ülke olumsuz etkilenir. Örneğin hanutçuluk, yani turiste zorla mal yada hizmet satmaya çalışmak. Geçtiğimiz günlerde bir esnafımızla sohbet ediyorduk. 'İşler nasıl' diye sordum, 'sinek avlıyoruz' dedi. İşte, yerli yada yabancı olsun turisti avlamaya kalkarsanız, akabinde sinek avlarsınız. Turist sayısının, turizm gelirinin artması için kaliteli hizmet vermeli, bilinçli, davranmalıyız." dedi.

        Daire Başkanı Kerem Dursun Tezcan'da, turizmde insan kaynaklarının çok önemli olduğunu, bu kaynağın en iyi şekilde sektöre hizmet vermesine katkı sağlamak amacıyla söz konusu seminerlerin düzenlendiğini açıkladı.

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ise, sözlerine 2018 sezonuna ilişkin 'iyi' beklentilerini açıklayarak başladı. Ali Kırlı, turist sayısın 2017'de yeniden arışa geçtiğini, söz konusu artışın 2018'de hızlanacağını belirterek, "Ben de turiste yönelik davranışların, turistlerin edindikleri izlenimlerin, sektörün geleceği açısından hayati önem taşıdığını, herkesin özellikle turizm çalışanlarının bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Adıgüzel ile 6 öğrencisi 'dramalı' seminer verdi.

        (RT-MB-Y)

        31.01.2018 14:55:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa