Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ'ın çehresi park ve bahçeler ile güzelleşiyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, 2014 yılından bu yana olduğu gibi geride bıraktığımız 2017 yılında da yeni park projeleri, aktif ve pasif yeşil alanlar oluşturmak, mevsimlik çiçek ekimi, rulo çim serimi, çocuk oyun ve Fitness grubu kurulumu, ahşap üretim imalat çalışmaları, mezarlık alanlarda ot biçimi çalı kesimi çalışmaları, boyama çalışmaları ve sulama çalışmaları gibi birçok çalışma ve projeye imza attı.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından 2017 yılında Tekirdağ genelinde 37 ayrı noktada duvar ve zemin boyama çalışması gerçekleştirilirken 4 milyon 50 bin mevsimlik çiçek, 84 bin 600 adet çalı dikimi, 62 bin metrekare alanda çim serimi ve sorumluluk alanlarında 11 tanker ile 3 vardiya halinde sulama çalışmaları yapıldı ve 7 bin 500 m alanda otomatik sulama tesisatı döşeme çalışması yapıldı. Yine 2017 yılında, 11 ilçedeki mezarlık alanlarında otların büyüme hızına bağlı olarak 4 kez temizlik çalışması gerçekleştirildi. Mezarlık temizliği ve çalı kesimi devam etmekle birlikte, toplam 25 bin 520 dekar mezarlık alanında temizlik yapıldı. Park ve bahçeler Şube müdürlüğü tarafından çocukların rahat ve güvenli ortamlarda oyun oynaması için 22 takım çocuk oyun grubu, ayrıca sağlıklı yaşamı desteklemek amacı ile de 8 takım ise Fitness grubu kurulumu gerçekleştirildi" denildi.

        Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü bünyesindeki ahşap üretim imalat atölyesinde 2017 yılında 243 adet bank, 125 piknik masası, 60 adet çatılı piknik masası kurulumu, 3500 takım mezar tahtası, 920 adet çift katlı arı kovanı, 4 adet ahşap platform yenilemesi, 300 metre kare de dekorasyon işinin üretildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Kentlerin gelişmişliğinin park ve yeşil alanlarla doğru orantılı olduğunun bilincinde olan amaçla Tekirdağ için 2014 yılından itibaren önemli projelere imza atan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü bunlara 2017 yılında da yenilerini ekleyerek gerçekleştirilen park projelerine yenileri eklenerek, Çorlu ilçesi Büyükşehir Zübeyde Hanım Parkı 1. Etap, Çerkezköy ilçesi Fevzipaşa Kent Park 1. Etap, Çorlu ilçesi Tema Park Mesire Alanı, Muratlı ilçesi İnanlı Çeşmesi Mesire Alanı ve Ergene ilçesi Marmaracık Göleti Mesire Alanı Tekirdağlı vatandaşların hizmetine sunuldu. Diğer yandan Süleymanpaşa ilçesi Sahil 3. Etap, Çerkezköy ilçesi Fevzipaşa Kent Park 2. Etap, Çorlu ilçesi Büyükşehir Zübeyde Hanım Parkı 2.Etap, Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi Ramada Otel altı Mesire Alanı ve Süleymanpaşa ilçesi 19. Fırka Anıtı Parkı'ndaki çevre düzenleme çalışmaları 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor."

        Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm daire başkanlıklarının olduğu gibi Fen İşleri Daire Başkanlığının da önemli projelere imza attığını belirterek, "Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz Tekirdağ'ımızın 11 ilçesinde daha güzel, daha temiz ve daha yeşil bir Tekirdağ için çalışmalarını yürütmektedir" dedi.

        (EG-MEF-Y)

        31.01.2018 14:10:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa