Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AVM, Niğde'nin kültürünü kaybeder

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Niğde'ye yapılması planlanan AVM ile ilgili açıklamada bulundu.

        Alışveriş merkezlerinin çok büyük sermayelerle çalıştıkları için küçük esnafı perişan ettiğini belirten Öztürk: "Niğde ekonomik yapı olarak çok güçlü olmadığı için buna dayanamaz" dedi.

        Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "İlimizde zaman zaman alışveriş merkezi açılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Alışveriş merkezleri Türkiye'de vahşi kapitalizmin en net şekilde kendini ortaya çıkardığı çok büyük sermayelerin arkasında olduğu merkezlerdir. Bu merkezlerde vatandaşlarımız belli marka, model alışveriş şekline yönlendirilmektedir. Bu alışveriş şekilleri gıdada, giyimde, teknolojide insanları belirli marka ve modellere nerdeyse bağımlı hale getirmektedir. Onun için Niğde gibi küçük vilayetlerde esnafın yapısının çok güçlü olmadığını düşündüğümüz zaman dünyadaki büyük sermayeye rekabet etmesi ve geçimini temin etmesi, ailesine bakması, işçi çalıştırması açısından da değerlendirdiğimiz zaman hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok ciddi ölçüde zarar verecektir. Bu, insanlara zarar verdiği zaman ilimizdeki sosyal yapı ve kültür değişecektir muhakkak. Çünkü onların bize dayattığı veya gösterdiği beynimizin içine soktuğu şekilde giyinilecektir. Bu şekilde yeme içme kültürü oluşacaktır. Büyük şehirlere de dikkat edersek alışveriş merkezleri çok büyük sermayelerle çalıştıkları için küçük esnafı perişan etmiştir. Niğde ekonomik yapı olarak çok güçlü olmadığı için buna dayanamaz. Mesela; Nevşehir'de var. Nevşehirli esnaflarla insanlar gitsin konuşsun. Bir bakılsın Nevşehir esnafı ne halde. Onun için denenmiş bilinen böyle bir yapının Niğde'de kurulmasına müsaade etmek, müsaade eden her kim olursa olsun, o siyasi yapı için, yetkililer için çok ciddi bir sıkıntı olacaktır. Ben şimdiden söylüyorum. Eğer Niğde'ye Bor'a bir hizmet yapacaklar ise şehrimizin altyapısını geliştirsinler ve hali hazırda olan ulaşım zorluğunu ortadan kaldırsınlar" diye konuştu.

        (YE-SK)

        31.01.2018 13:48:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa