Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çifteler geleceğin temelini sağlam atıyor

        - Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen;

        - "100 sene sonraki altyapıyı hazırladık"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Murathan Yıldırım - Umut Akıncıoğlu

        ESKİŞEHİR (İHA) - Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, ilçedeki pojelerin son durumu ve geleceğe dönük planlamalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

        Çifteler'deki çalışmaların tüm hızla devam ettiğini belirten Başkan Özen, ilçeye en iyi geleceği sunmaya çalıştıklarını söyledi. Çifteler'i Eskişehir'in çekim merkezlerinden biri haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Özen, "Biz 2009 yılında 'Bursa'nın İnegöl'ü varsa, Bilecik'in Bözüyük'ü varsa, Ankara'nın Polatlı'sı varsa, Eskişehir'in de mutlaka Çifteler'i olacak' diyerek yola çıktık. İmar planımızın yaklaşık yüzde 29'u yeşil alan ve bunun yanında konut alanı ve sanayi alanından sonra yüzde 40,7 milyon metrekare yer kalıyor. 7 milyon kareye de yüzde 40 inşaat alanı dersek, 3 milyon metrekare ve konutu da 2 kat diye düşündüğümüzde yaklaşık 6 milyon metrekare ediyor. 100 metrekare bir konut diye düşündüğümüzde 50 bin konut eder. Her konutta da 2 kişi yaşasa en az 100 bin kişiye göre altyapıyı hazırladık. Bu gerçekten basit gibi gözükse de çok zor bir şey. 100 sene sonraki altyapıyı hazırladık" şeklinde konuştu.

        "Çeşmelerden su içip, doğalgaz konforu yaşayan bir ilçeyiz"

        Hayata geçirdikleri projeler ile Çifteler halkının refah seviyesini arttırdıklarını vurgulayan Başkan Özen, şunları kaydetti:

        "Çeşmelerde su içip, doğalgaz konforu yaşayan bir ilçeyiz. Aynı zamanda yeşil alanlar bulunuyor. Mümkün olduğu kadar yüzde 29 sosyal donanımlar belediyenin imarlarında bulunuyor. Burada da anlattığımız gibi 9 milyon 700 bin metrekare imar alanımız var. Bin 284 dekar sanayi alanımız var. Yaklaşık 11 milyon metrekare bir alanda imar planı çalışmaları yapıyoruz. Çifteler'de meydan yaptık. Mevcut meydanları düzenledik. Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi de insanlara bedava yaşanabilecek alanları oluşturmaktır. İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde belediye 13 kilometrelik bir alanda çalışma yaparken biz de 11 kilometrekarelik alanda çalışıyoruz. Onlar 300 bin kişiye hizmet ederken bizler 12 bin kişiye hizmet ediyoruz."

        (MUR-Y)

        31.01.2018 11:00:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa