Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Ataç, "Bu topraklarda asırlardır Eskişehirliler yaşıyor"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen'e iade-i ziyarette bulundu.

        Hüseyin Şen ve yönetim kurulu üyelerini Odunpazarı Ziraat Odası makamında ziyaret eden Başkan Ataç, tarımsal konularda fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret hakkında bir değerlendirmede bulunan Ataç, "Sevgili başkan ve yönetim kuruluna gecikmiş bir iade-i ziyarette bulunduk. Elbette ziraat odalarının önemi her geçen gün artıyor. Kömürlü termik santral konusunda da Odunpazarı Ziraat Odası Başkanımız, Toprak Koruma Kurulu üyeliğinden çıkarıldı. Bir bakıma cezalandırıldı da diyebiliriz. Çünkü tarımı ve toprağı korumak adına termik santral için hayır oyu kullanmıştı. Bu çok büyük bir yanlıştır. Söz konusu kurulda Eskişehir'in menfaatlerini koruyacak ve halkın içinden gelen dernek temsilcilerinin bulunması çok gerekli. Çünkü bürokratlar bugün var, yarın yok. Eskişehirliler ise asırlardır bu topraklarda yaşıyor, yaşamaya da devam edecek. Toprağımız, tarım sahalarımız, Alpu Ovası'nda yer alan verimli tarım alanlarımız, Gündüzler ve çevresindeki yerlerimiz çok önemli. Eğer böyle bir karar hayata geçerse tarım çok ağır darbeler alacaktır. Ben Hüseyin Şen'e gösterdiği dik duruştan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

        "Eskişehir ve ülke menfaati ne gerektiriyorsa ondan yana oldum"

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen ise, kömürlü termik santral konusuna da değinerek, "Ahmet Ataç bizim belediye başkanımız olmaktan öte ağabeyimiz konumundadır. Ziyareti için de çok teşekkür ediyorum. Toprak Koruma Kurulu konusuna değinirsek o oluşumun adı üzerinde, toprağı korumak ile yükümlü. Söz konusu topraklar ise birinci sınıf tarım arazisi, sulama bölgesi ve sit alanı konumunda. Görev bilincinde olan bir insan, yalan söylemeyecekse 'Burası tarım arazisi değildir' diyemez. Doğru söyleyenleri bulmak o kadar zor bir hale geldi ki O komisyonda olan herkesin görevi bunu söylemekti. Ayrıca Eskişehir'de DSİ'nin en büyük yatırım yaptığı bölgedir. Bunları göz ardı edebilmek için yalan söylemek gerekir. Görev bilincinde olan herkesin yapması gerekeni yaptım. Bundan sonraki süreçte ise komisyonun toplantılarına davet edilmiyorum. Ben Eskişehir ve ülke menfaati ne gerektiriyorsa ondan yana oldum. Burası bize dedelerimizden mirastır, çocuklarımıza bırakacağız" sözlerini kullandı.

        Ziyaret, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

        (UA-Y)

        30.01.2018 15:04:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa