Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bucak Sağlık Yüksek Okulu binası tamamlanıyor

        (Fotoğraflı)

        Mevlüt Akça

        BURDUR (İHA)- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, yapımı duran Bucak Sağlık Yüksek Okul binasının tamamlanacağını söyledi.

        MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Bucakta yapımı duran Sağlık Yüksek Okulu'nun tamamlanacağını söyledi. Bucak'ın bir eğitim kenti olduğunu ifade eden Korkmaz, "Bucak Türkiye'deki bir çok yerleşkeden ve ilçeden daha farklı eğitim kentidir. İlköğretim, orta öğretim üniversite olarak Bucak'ın öne çıkan ve uzun dönemde öne çıkarılması gereken en önemli vasıflarından birisi eğitim olduğunu düşünüyorum. Biz göreve geldiğimiz zaman daha önce kurulmuş olan öğrenci alımı yapılmamış olan Sağlık Yüksek Okulu ile işe başladık. İki tane programı devreye alarak öğrenci alım dosyalarını hazırladık ve öğrenci alımını gerçekleştirdik. Sağlık Yüksek Okulu ve Teknoloji Fakültesi gibi iki tane fakülte kazandırdık. Çevre faktörlerinin, Bucak'ın sivil toplum örgütlerinin siyasetçilerimizin de olumlu destekleri ile Bucak'ta iki fakülteyi açarak üniversitemiz en önemli büyümesini Bucak'ta gerçekleştirdi" dedi.

        Korkmaz, "Bucak'ta yeni açılan Sağlık Yüksek Okulunun öğrenci alımı gerçekleştikten sonra akademik birime özgün kendi binasının yapılması ihtiyacı da ortaya çıktı. O zamanın yönetimi, Bucak Kaymakamlığı, Bucak Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi öncülüğünde bir bina projemiz gerçekleşti. Okul inşaatının tamamlanması için birtakım sorunlar ortaya çıktı. Ara gecikme oldu, o günden bu tarafa biz arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bizim birde Teknoloji Fakültesi okul binası yapımı var. İki fakülteyi barındırabilecek Sağlık Yüksek Okulu inşaatı üzerine bazı tadilatlar yaparak hem Sağlık Yüksek Okulunu hem de Teknoloji Fakültesini aynı yerleşkede olması için Bucak Ticaret ve Sanayi Odasına bir önerimiz oldu. Bucak Ticaret ve Sanayi Odası buna prensip olarak olumlu yaklaştı."

        Öte yandan, Bucak'ta 3 fakülte, 3 yüksek okulda yaklaşık 8 bin öğrenci bulunuyor.

        (MA-Y)

        30.01.2018 11:46:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa