Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emekli öğretmen 11. kitabını yayımladı

        - Emekli öğretmen Tekin; "Uşak'ın 1 numaralı yazarı benim"

        (Fotoğraflı)

        Bayram Keleş

        UŞAK (İHA) - Uşak'ta, 77 yaşındaki emekli Türkçe öğretmeni Kadir Tekin, 11. kitabı olan "Yalımoğlu" Ali romanını okuyucularıyla buluşturmanın sevincini yaşıyor.

        11 kitapta 19 bin okuyucuya ulaştığını iddia eden Tekin bu sayıyı 20 bine çıkarmak için uğraştığını ifade etti. Kitapta kurtuluşunun 95 yılında Uşak'ın ve Uşaklının destanı dediği Yalımoğlu Ali'yi anlatan Tekin romanını bütün eserleri arasında en önemlisi olarak niteledi. Kitabın TRT Belgesel tarafından da kayda alındığı bilgisini veren Tekin; " Uşak'ın kültürü için emeklilik yaşamımda büyük hizmet verdim, bir takım derlemeler yaptım. On bir kitabımın 4'ü büyük roman. Şöyle diyorum Uşak'ta Halit Ziya Uşaklıgil'den beri roman yazan bir yazarımız yoktu, Ömer Bedrettin Uşaklı ruhu şad olsun şair şiir yazmış, bu boşluğu ben 11 kitabımın 4'ünü 250-300 sayfalık romanlar yazarak doldurmak istedim, onun için haklı olarak övünüyorum, ben Uşak'ta bir numaralı yazarım şu an diyorum." şeklinde konuştu.

        Halen Uşak'ta ikamet eden Tekin'in 3 evladı ve 4 torunu ve bir de torunun torunu var, Tekin bunun için kendisine kıdemli dede diyor.

        Eylül ayında çıkan son kitabını kapı kapı dolaşarak satmaya çalışan emekli öğretmen Tekin kitabın içeriği hakkında da bilgiler verdi. Yansıttığı olayların 1920-1922 yılları arasında Uşak Sivaslı ilçesi ve Tatar Kasabasına kadar uzanan bölgede geçtiğini belirten Tekin anlattığı kahramanlıkların gerçek olduğunun altını çizdi. Tekin; "Tarih yalan götürmez, o bilinçteyim. Kaynak olarak o günleri yaşayan Uşaklı ve Sivaslılı insanlardan faydalandım. Kitabımın sunuş kısmında ismini zikrettiğim on kişi var hepsi de rahmetli oldular, yaşasaydılar şimdi 120-130 yaşında olacaklardı. Canlı kaynaklar, annem babam da canlı kaynağımdı." dedi.

        (BK-MB-Y)

        29.01.2018 13:01:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa