Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buz'un efsaneleri Erzurum'da

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali'ne katılan Dünyaca ünlü dağcılar buz ve çetin kış şartlarıyla adeta savaştı.

        Dünya'nın dört bir yanından kente gelen dağcılar, buz tutan şelalelere tırmandı. Romanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Almanya, Meksika, Yunanistan, Kırgızistan, Rusya, Gürcistan ve Türkiye'den 107 dağcı, Uzundere'de 35 ila 300 metre arasında değişen Nakavt, Şeker Kulvarı, Hakan, Sarı Gelin, Lucifer ve Cansu şelalelerine tırmandı. Milli Dağcı ve aynı zamanda festivalin koordinatörü olan Çetin Bayram, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu yıl festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Erzurum'un adını Dünya'ya duyuran ve beş kıtadan seçkin dağcıların burada buluşmasına vesile olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e spora ve sporcuya olan büyük desteklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Bayram, tırmanışların ayrı bir anlamı da taşıdığını anımsatarak, "Bu yılki tırmanışları 2017 yılı içerisinde hayatlarını bu uğurda kaybeden Cansu Nur Özkalp, Hakan Coşkun ve Olga Gorozhanina anısına gerçekleştirdik" diye konuştu.

        Bu arada Dünya'nın en güçlü dağcısı olarak bilinen 'Çelik Melek' lakaplı Rus dağcı Aleksandra Mentovskya'da festivalde yoğun ilgi odağı oldu.

        (ERZ-AA-Y)

        28.01.2018 17:00:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa