Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Aydemir: "Erzurum, yatırımda cazibe merkezi"

        - Milletvekili Aydemir'den sektörel kredi değerlendirmesi

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum'da yatırıma yönelik sektörel kredi kullanımının ciddi bir ivme kazandığını, enerji, tarım, inşaat ve ticaret sektörü başta olarak ekonomik girişim alanlarının çeşitlendiğini, bunun da il ekonomisinin büyüme ufkunda olduğuna işaret ettiğini bildirdi.

        Aydemir, Saka ve yönetim kurulunun konuğuydu

        AK Parti Milletvekili Aydemir, Hedef 2023 kapsamında istişari görüşmelerini sürdürüyor. Çalışmaları kapsamında Erzurum Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Milletvekili Aydemir, Başkan Seyfettin Saka ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek il ekonomisinde konjonktürel durum, sektörel kredi talepleri, kullanılan krediler kapsamında yatırım gerçekleşme oranı odağında görüş alışverişinde bulundu.

        Aydemir, kredi geri dönüş seyrine dikkat çekti

        Milletvekili Aydemir, 'Esnafımıza destekleriyle ön plana çıkan Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkar Kredi Kooperatifini ziyaret edip, mekanlarına hayırlı olsun dedik. Başkan Seyfettin Saka'nın tespiti: "Kullanılan kredilerin tamamına yakınında geri dönüş sağlanıyor" Şükür.' ifadeleriyle ziyareti değerlendirdi.

        Milletvekili Aydemir, Erzurum sektörel kredi performansını ele aldı

        Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyareti sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, BDDK verileri kapsamında Erzurum'da 2017 yılının 9'uncu döneminde 3.4 milyar TL tutarında sektörel kredi kullanıldığını, takipteki kredi tutarının ise önceki yıllara göre ciddi bir düşüş gösterdiğini aktardı.

        Yatırıma yönelik kredi talebindeki ciddi artış

        2017 yılı 9'uncu dönemi bazında sektörel kredi talep hareketliliğindeki artış hızına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, dönemde tarım sektöründe 768.5 milyon, ticaret sektöründe 1.5 milyar, enerji sektöründe 371.2 milyon, gıda sektöründe 155.8 milyon, turizm sektöründe 41.4 milyon TL tutarında kredi kullanımı gerçekleştiğini, bu kredilerin yatırımda şekillenerek özellikle istihdamda yeni fırsatlar getirdiğini söyledi.

        Aydemir esnafın ekonomik heyecanını paylaştı

        Milletvekili Aydemir, daha sonra bir işyeri açışına katıldı. Tarihi Muratpaşa Külliyesi karşısında tesis edilen, Yakutiye Belediye Başkan Ali Korkut, MHP İl Başkanı Naim Karataş ve çok sayıdaki davetlinin hazır bulunduğu iş yeri açılışında, esnafın ekonomik heyecanını paylaşan Milletvekili Aydemir, hizmet mekanının bereketli olması niyazında bulundu.

        Aydemir'den Narmanlılar Derneği ziyareti

        AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hedef 2023 çalışmaları kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerini de devam ettirdi. Çalışma programı çerçevesinde Narmanlılar Derneğini ziyaret eden Milletvekili Aydemir'e dernek yöneticileri tarafından onur plaketi verildi. Aydemir, 'İlçelerimizi mamur hale getirme gayretinde olan çok sayıda STK var. Rahmetli İbrahim Erkal'in, Sümmani gibi eşsiz bir değerin doğduğu İlçemiz "Narmanlılar Derneği" de öyle. Ziyaretimize plaketle mukabelede bulunmalarına müteşekkiriz.' dedi.

        (ERZ-Y)

        28.01.2018 11:58:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa