Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        MASKİ ekipleri tarafından il genelinde dere temizliği, kanalizasyon hattı döşeme, içme suyu hattı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.

        Süleymanlı'da dere temizlendi

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Süleymanlı Mahallesi'nde dere temizlik çalışmasını tamamlayarak olası su taşkınlarını önledi. Mahalle Muhtarı Merter, MASKİ ekiplerinin rüzgar gibi hızlı çalıştığını ifade etti. Süleymanlı Mahalle Muhtarı Cemali Merter, "Yağışlı havalarda mahallemizde su taşkınları meydana geliyordu. Mahalleli kendi imkanlarıyla su taşkınlarını önlemek için dere kenarlarında set oluşturdu, ama maalesef çok kısa sürede topraktan yapılan setleri de su alıp götürdü. Sıkıntımızı MASKİ'ye bildirdik. Sağolsun MASKİ ekipleri temizlik çalışmalarını rüzgar gibi hızlı bir şekilde tamamlayarak mahallemizi su taşkınlarından kurtardı. Mahallem ve şahsım adına yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun'a ayrı ayrı teşekkür ederiz" dedi.

        "MASKİ, su ile birlikte bize hayat verdi"

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes'in Pınarbaşı Mahallesi'nde açılan sondajı devreye almak için başlattığı 650 metrelik içme suyu terfi hattı döşeme çalışmalarını tamamlayarak yeni su kaynağını da hizmete kazandırdı. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarla, mahalleye 650 metre uzunluğunda terfi hattı ile enerji nakil hattı döşendi. Sondajın elektrik bağlantılarının da gerçekleştirilmesinin ardından mahalleye yeni sondajdan su temini sağlandı.

        Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Sevim, "Yeni sondajımızla daha sağlıklı ve kesintisiz suyumuza kavuştuk. İçme suyu terfi hattımızın da döşeme çalışmaları tamamlandı. Elektrik bağlantımız da yapıldı. MASKİ, su ile birlikte bize hayat vermiş oldu. En küçük sıkıntımızda dahi bizlere her konuda yardıma koşuyorlar. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun'a ve emeği geçen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu.

        Hacıbaştanlar'a ek kanalizasyon hattı

        MASKİ, Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıbaştanlar Mahallesi'ne ek kanalizasyon hattı döşedi. Yapılan çalışma ile Hacıbaştanlar'ın tamamen sağlıklı altyapıya kavuşmasının ardından mahalle sakinleri duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hacıbaştanlar Mahalle Muhtarı Celal Gürü, "Hizmetlerden memnunuz. Çalışma yapılan yere taş döşemesi de yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'a teşekkür ediyoruz. Hizmetler noktasında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz" dedi.

        Sarıgöl yatırımları değerlendirildi

        MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'u ziyaret ederek ilçede yürütülen projeler ile ilgili istişarelerde bulundu. Ziyarette; Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürü Akif Kılıçaslan, MASKİ İlçe Şefi Veli Toktaş ile Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Uğur Topkaya yer aldı. Başkan Selçuk'un makamında gerçekleşen görüşmede ilçede yürütülen hizmet ve yatırımlar değerlendirildi.

        MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, "101 Mahalle Projemiz ile ilçemizde 5 mahallenin içme suyu ve kanalizasyon hattını sağlıklı hale getirmiştik. 154 Mahalle Projesi kapsamında da ilçemizde 8 mahallenin altyapısını yeniliyoruz. Kahramanlar, Tırazlar-Doğuşlar ve Yeşiltepe'de çalışmalarımız devam ediyor. Günyaka ve Kızılçukur mahallelerinde de kısa süre içerisinde altyapı inşasına başlayacağız. Altyapı çalışmalarının ardından mahallelerimizin üstyapısını da baştan aşağıya yenileyeceğiz. Özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin yıllar önce döşenmiş eski altyapılarını idare olarak sağlıklı hale getireceğiz" dedi.

        (SC-Y)

        26.01.2018 18:34:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa