Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız:

        - "Bütün köylerin sütlerini tek bir merkezde toplamayı hedefliyoruz"

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız, 2017 yılını değerlendirdi.

        Ayyıldız, "2017'de kendimizin hazırladığı ve patentini aldığımız yemimizi ürettik. Yine geçtiğimiz yıl jeneratör projesi kapsamında süt toplama merkezlerinde meydana gelen elektrik kesintisi meselesine çare olarak 35 süt toplama merkezine ihtiyaçları ölçüsünde jeneratör alımı yaptık. Toplu yapılan alımla kooperatif ve mahallelerin yüzde 45 indirimli jeneratör sahibi oldu. Birliğimizin kullandığı kiralık araçlar yerine filomuza bir kamyonet, eskimiş olan bir aracımızın yerine bir adet kamyonet alımını gerçekleştirdik. Aynı zamanda birliğimiz tarafından Gönen Tırnova mahallesinde satın almış olduğumuz 1082 metrekareliklik arsamıza, ilçemizin sütü az olan bölgelerin sütlerini toplayıp pazarlamak üzere soğuk sistem projesinin hayata geçirilmesi için ilk etapta 10 tonluk kamyon alımı gerçekleştirdik. Bu araçlarımızı köylere yem taşıma, buzağı küpesi hizmeti ile malzeme taşınması ve sinek ilaçlaması gibi işlerde aktif olarak kullanıyoruz" dedi.

        Ayyıldız, "Yaşanan şiddetli karda firmalar tarafından üreticilerimizinden alınamayan sütlerin nakliyelerini gerçekleştirdik. Yine yıl boyunca laboratuvar, dezenfeksiyon, küpeleme, süt tanıtım etkinlikleri gibi alışılagelmiş hizmetlerimizi devam ettirdik. 3 köyümüzdeki süt toplama merkezlerine proje kapsamında güneş panellerinin montajlarına başlandı. Bir yıl boyunca takibi yapıldıktan sonra ne kadar enerji ürettiği takip edilecek olup, sağlayacağı fayda oranına bakarak diğer köy ve kooperatiflerimize de projenin uygulanmasını teşvik edeceğiz" diye konuştu.

        (İA-MŞ)

        26.01.2018 18:20:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa