Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi' eğitimleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı 'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi' kapsamında düzenlediği eğitimlerin 3. etabı devam ediyor.

        Namık Kemal Üniversitesi'nde emekli Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından gerçekleştirilen ve arıcılığın bölgedeki sorunlarının belirlendiği, çözüm yollarının ele alındığı eğitim programı 22-26 Ocak tarihleri arasında Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Saray ve Şarköy ilçelerinde yapıldı. Program 29 Ocak 2 Şubat tarihlerinde ise, Çorlu ve Süleymanpaşa'da yapılacak.

        Eğitim programının 3. etabının gerçekleştiği ve yoğun ilgi ile karşılanan Saray'daki program öncesinde konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, projenin bölge açısından önemine vurgu yaparak, "Proje kapsamında şimdiye dek 11 bin 800 adet kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Projemiz ülke genelindeki büyükşehirler arasında arıcılık konusunda uygulanan en kapsamlı ve en büyük proje olma özelliğine sahiptir" dedi.

        Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinin yürüttüğü bir diğer eğitim projesi olan 'Gece Eğitimleri' de köy köy gidilerek gerçekleştiriliyor. 23 Ocak 'ta Malkara Karacahalil Mahallesinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan tarafından Kooperatifçilik ve Çiftçi Örgütlenmesi konulu verilen eğitim 31 Ocak'ta Malkara Kürtüllü Mahallesinde yapılacak ve Nisan ayı sonuna dek devam edecek.

        (EG-MEF-Y)

        26.01.2018 18:19:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa