Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den karla mücadele çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi 2 gündür kırsal ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışına karşı yollarda temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        Yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi özellikle yüksek kesimlerde tipi nedeniyle zor şartlar altında çalışıyor. Gün içinde kapanan birçok yolu defalarca ulaşıma açan ekipler, fırtına ve tipinin yaşandığı bölgelerde zorla ilerliyor.

        Kapanan yollar açılıyor

        Malatya genelinde son yağışlardan sonra 114 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Gün içerisinde 50 mahalle yolunu ulaşıma açan ekipler, çalışmalara devam ediyor. 200 iş makinesinin katıldığı kar temizleme çalışmalarında kritik noktalarda tuzlama ve solüsyon çalışmaları da yapılıyor. En fazla kapanan mahalle yolu Arapgir, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde olurken, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metrenin üzerinde olduğu belirtildi.

        -Yardım isteyenlere Büyükşehir yetişiyor

        Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri temizleme çalışmalarının yanı sıra acil çağrılara da anında müdahale ediyor. Darende Kuzpınar Mahallesinde yaşayan doğum hastası 34 yaşındaki Hilal Akyol için zamana karşı yarışan ekipler, yolu açarak sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladılar. Polat-Akçadağ yolunun 5. kilometresinde yoldan çıkan minibüste mahsur kalan vatandaşların imdadına da yine Büyükşehir Belediyesi yetişti. Vatandaşları sağ salim bölgeden alan ekipler, yolu trafiğe açmak için kar küreme çalışmaları yaptılar.

        (MT-SD-Y)

        26.01.2018 17:16:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa