Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Müdürü Cırıt, Halk Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezinde incelemelerde bulundu.

        Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Kurs Binası ile Edirne Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

        İlk ziyaretini Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun Sabuni Mahallesi Eski İstanbul Yolunda bulunan kurs binasına gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü, Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerinden kurslar ve kursiyer durumu hakkında bilgiler alarak, binada incelemelerde bulundu.

        Kurs Merkezinde bulunan derslikleri ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kursiyerlerle sohbet ederek, yapmış oldukları ürünleri inceledi.

        Halk Eğitimi Merkezlerinin, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda eğitici-öğretici kurslar açtığını söyleyen İl Millî Eğitim Müdürümüz, okuma-yazma kursları ile bölgemizin okur-yazar oranı en üst seviyelere çekilirken, mesleki ve teknik kurslarla da vatandaşlarımız istedikleri bir meslek dalında eğitim görme imkânı elde etmekteler dedi. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandığını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Cırıt, kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin, almış oldukları sertifikaları ile iş hayatına atıldıklarını ve bununun da toplumsal kalkınmaya katkı sunduğunu söyledi.

        Halk Eğitimi Merkezlerinin bir diğer amacının, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri, sanatları yeniden canlandırmak olduğunu ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Cırıt, "Edirne Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz Mis Sabun Üretimi, Edirnekâri gibi Edirne'mize özgü mesleki ve sanatsal kurslarla değerlerimizi gelecek kuşaklara taşıyoruz" dedi.

        Yağlı Boya Resim, Üç Boyutlu Şekillendirme, Dekoratif Ev Aksesuarları, Ahşap Boyama gibi sanatsal kurslar ile vatandaşların güzel sanatlara olan ilgisini teşvik edici çalışmalar yapıldığını ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Cırıt, "Güzel sanatlarda kabiliyetli olan kursiyerlerimiz, yeteneklerini usta öğreticilerimizden öğrendikleri teknikler ile harmanlayarak çok güzel eserler üretmekteler. Kursların ardından burada öğrendikleri tekniklerle sanatlarını icra etmeye devam eden kursiyerlerimiz, kendi ürettikleri ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

        (KU-Y)

        26.01.2018 16:11:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa