Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytincinin yüzü gülüyor

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, 2017 yılı zeytin rekoltesini değerlendirdi.

        Çiftçi açısından 2017 yılını bereketli bir yıl olarak değerlendiren Özgör, "2017 yılı Erdek üreticisi adına güzel geçti. Oda olarak tahmin ettiğimiz rekolteler doğru tuttu. Sofralık zeytinde ihtiyacın olduğunu, zeytinin para yapacağını biz hep belirtiyorduk. 40 bin TL gibi bir para Erdek üreticisine dağılır diye bekliyorduk, 53 bin TL'ye kadar çıktı. Üreticinin önceki yıllardan borçları ancak temizlenme aşamasına geldi" diye konuştu.

        "2018 yılı 2017 gibi geçerse herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum" diyen Özgör, "Erdek yılların vermiş olduğu bir yorgunluktan, bıkkınlıktan kurtulacak gibi geliyor. Erdek'te zeytinde her yıl kesim oluyor. Ağaçlardaki zeytin kalitesi orta kalite. Üretici çok memnun. 28 mahalle muhtarı var, 28'i de memnun. Çalışmalarımız güzel gidiyor. Bir hareketlilik var. 2014-2015 yılında zararla kapatılan bir işletmeydi. Ürün çeşitliğini arttırdık. Üretici ne istiyorsa her şeye cevap vermek istiyoruz" dedi.

        (MŞ)

        26.01.2018 13:04:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa