Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sultanhisarlı işçiler Başkan Yıldırımkaya'dan adalet bekliyor

        - "Başkan Yıldırımkaya artık 'Kibar Feyzo' uygulamasına son versin"

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Büyükşehir olması ile birlikte Sultanhisar Belediyesi'nde çalışan işçilerle kapanan Atça Belediyesi'nde çalışan işçiler arasında uygulanan ücret ayrımı çalışanların huzurunu kaçırdı. Belediyede aynı işi yapmalarına rağmen Atçalı işçilere Sultanhisarlı işçilerden yaklaşık 700 TL fazla ücret ödenmesi Kemal Sunal'ın 'Kibar Feyzo' filmini anımsattı.

        Yaklaşık 3,5 yıldan bu yana Osman Yıldırımkaya'nın adaletsizliğe son verip sorunlarını çözmesini beklediklerini belirten belediye çalışanları, "Yıllardır bugün yarın diye erteledi. En son 2018 yılının ilk meclis toplantısında konuyu ele alacaklardı. Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Bizim konu gündeme bile gelmedi. Kendimizi her ay Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo filmindeki durumuna düşmüş gibi hissediyoruz" diyerek Başkan Yıldırımkaya'yı adaletli olmaya çağırdılar.

        "Başkan Atça'dan geldiği için Atça Milliyetçiliği yapıyor"

        30 Mart yerel seçimlerine kadar kapanan Atça Belediyesi'nin başkanı olan CHP'li Osman Yıldırımkaya'nın Sultanhisar Belediye Başkanı seçilmesi ile birlikte Atça'dan Sultanhisar Belediyesi'ne geçen işçilere pozitif ayrımcılık yapıldığını iddia eden belediye çalışanları "Başkan Atça'dan geldiği için Sultanhisar Belediyesi'nde Atça'dan gelenlere pozitif ayrımcılık yapıyor. Aynı belediyede aynı işi yapan kişi eğer Atça Belediyesi'nden geleme ise o kişi Sutanhisarlı işçiden her ay yaklaşık 700 TL fazla maaş alıyor. İş barışını da olumsuz etkileyen bu durumun düzeltilmesi için Belediye Başkanımız Osman Yıldırımkay'ya adeta yalvardık. Ancak adaletsizlikten vazgeçmedi. En son 2018'in ilk meclisinde sorunu çözme sözü verdi. Yine sözünde durmadı. Belediye Başkanı'ndan adalet istiyoruz" diye konuştular. İşçiler Belediye Başkanı'nın mobbing uygulaması ve işten atmasından korktukları için isimlerinin gizli tutulmasını istediler.

        "Her ay 4 milyon açık veriyorum"

        Atça'dan gelen işçilere fazla ücret ödendiğini doğrulayan ancak bu durumun kendisi ile bir alakası olmadığını belirten Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, "Atça ile Sultanhisar Belediyesi ayrı birer işletme idi. İşçilerin dediği kadar değil ama rakamlarda farklılık var. Ben bu makası yavaş yavaş kapatmaya çalışıyorum. Herkes konuşuyor. Bekara karı boşamak kolay. Belediye olarak 13 milyon gelirimiz 17 milyon giderimiz var. Bu aradaki açığı nasıl kapatacağımı düşünüyorum. 7-8 trilyon vergi ve sigorta borcumuz oldu. Maaşları eşitlersek personele maaş ödeyemez duruma düşeceğiz. O zaman daha mı iyi olacak" diye konuştu.

        (İK)

        26.01.2018 09:27:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa