Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EMITT'DE 'Edirne' rüzgarı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) 'Edirne' standı büyük ilgi gördü.

        Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 85'i aşkın ülkeden katılan kurum ve kuruluşlara kapılarını açan EMITT Fuarı başladı. Fuarda, Edirne Valiliği'nin koordinasyonunda Edirne Belediyesi, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla 'Edirne' standı açıldı.

        Büyük ilgi gören Edirne standında dünyaca bilinen 'Edirne Kırmızısı' ön plana çıkartıldı. Stant, kentin tarihi ve turistik mekanlarının yer aldığı fotoğraflarla kaplandı. Fotoğraflarda Selimiye Camisine, Enez'e, Fatih'in toplarına, Uzunköprü'ye, Karaağaç'a yer verildi.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanatçısı Özcan Abacı tarafından yapılan Edirne'nin talika ve faytonlarının maketlerinin de bulunduğu stantta, aynı zamanda mis sabunu ve Edirne'nin aynalı süpürgesi de tanıtıldı.

        Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da EMITT'de 'Edirne'yi yalnız bırakmadı. Gegeoğlu, standa gelen ziyaretçileri ağırladı, fuarı değerlendirdi.

        Öte yandan Edirne Keşan'a bağlı Çamlıca köyündeki eski bir Balkan geleneği olan 'Bocuk Gecesi'nin tanıtımı büyük ilgi gördü. Her yıl 6 Ocak tarihinde kutlanan ve gençlerin beyaz çarşaf giyip yüzlerini boyayarak köy sakinlerini korkuttuğu gelenek, kostümlü gençler eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

        (KU-MEF-Y)

        25.01.2018 17:22:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa