Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekinay: "Bin çağrıdan 650'si asılsız"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (IHA) - Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Ali Tekinay, düzenlenen eğitimde kendilerine ulaşan her bin çağrıdan 650'sinin asılsız olduğunu dile getirdi.

        Kırıkkale'de ilk ve orta dereceli okulların yöneticilerine yakında dönemde bütün acil çağrı numaralarının 112 üzerinde birleşmesine ve çağrı merkezinin hizmetlerine dair eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde çağrı merkezinin faaliyetleri anlatıldı. Eğitim öncesi açıklamalarda bulunan Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Ali Tekinay, "112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin kuruluş amacı, her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktır. Müdürlüğümüzde 24 saat boyunca emniyet, jandarma, sağlık, belediye personelimizle ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz. 24 ilde 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlamıştır. İlimizde 112 numarası Acil hizmet veren araçlarımıza yazılmaya başlanmıştır" dedi.

        "Kırıkkale'ye yeni acil çağrı merkezi"

        Kurumların ortak hareket etmesi amacıyla çağrı merkezlerinin hizmet verdiğine değinen Tekinay, "İlimizde de bu amaçları gerçekleştirebilmemiz için Valimiz İlker Haktankaçmaz'ın girişimleri ile İçişleri Bakanlığımız Kırıkkalemize ihtiyacımız olan 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binamızın yapımını onaylamıştır. Yaklaşık 10 milyon TL ye mal olacak hizmet binamız Samsun yolu üzeri Aşağı Mahmutlar mevkisinde yapımına başlanmış olup model projeyi uygulayan ilk il Kırıkkale olacaktır. Hizmet Binamız Acil Çağrı hizmetleri veren bütün kurumların hizmet vermesini sağlayacak şekilde kurulacak olup, ilimizin kriz merkezi odası ile hizmete sunulacaktır. Tabii '112' denince akla gelen şeylerden biride asılsız, gereksiz, bizim deyimimizle kötü amaçlı çağrılardır. Bu çağrılar için 344 TL idari para cezası uygulandığını buradan bildirmek isterim. Günlük ortalama gelen bin çağrımızın 650'si asılsız çağrı olarak kayıtlarımıza geçmektedir. Bizim isteğimiz hiç asılsız ihbar, gereksiz arama olmadan hizmetimize devam edebilmektir. Acil durumlarda birden fazla birim tek numara 112'de tek vücut çalışan emniyet, jandarma, sağlık, AFAD ve itfaiye personelimizin hepsi Kırıkkale'nin cankurtaranlarıdır" diye konuştu.

        (MT-SLH-Y)

        25.01.2018 17:13:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa