Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin değerleriyle EMITT Fuarı'na taşındı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan ve bu yıl 22. kez kapılarını açan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yerini aldı.

        Mersin, bu yıl da Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stantla İstanbul EMITT Fuarı'nda yerini aldı. Mersin'i tüm değerleriyle dünyaya tanıtmak amacıyla EMITT 2018'de yerini alan Büyükşehir Belediyesi, kentin bütün değerlerini fuara taşıdı.

        Gözde stantlardan bir tanesi de Mersin

        Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin standı, EMITT 2018 Fuarı'nın ilk gününde ziyaretçilerin uğrak adresi oldu. Mersin'in tanıtılması noktasında ulusal ve uluslararası birçok fuarda kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini dünyanın pek çok noktasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, binlerce kişinin ziyareti ile EMITT 2018 Fuarı'nın gözde stantlarından biri olmayı başardı.

        İlçe belediyelerinin, derneklerin ve tanıtım birliklerinin Mersin'in değerlerini tanıtma fırsatı buldukları stantlarda, Mersin'e özgü lezzetler de yerini aldı. Stantları gezen misafirler, Tarsus cezeryesi, şalgamı, tahin helvası, Çamlıyayla'nın el emeği göz nuru iğne oyaları, Gülnar'ın kişnişi, bademi, üzümü, menengiçi, adaçayı, Erdemli'nin limonu ve portakalı gibi kentin birçok farklı lezzetini tatma fırsatı bulurken, Aydıncık ilçesinde bulunan Aynalıgöl (Gilindere) Mağarası ve Silifke de bulunan Kızkalesi, Adamkayalar, Cennet-Cehennem Mağarası da misafirlere tanıtıldı.

        Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları'nın kitapları da ziyaretçilere hediye edildi.

        VR Mersin yine göz doldurdu

        Mersin'i birçok değeriyle EMITT 2018 Fuarı'na taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) işbirliği ile hayata geçirdiği ve dünya çapında 4 ödüle layık görülen, ayrıca EMITT 2017 Fuarı'nda da 'Destinasyonlar' dalında 'En İyi Teknolojik Stant Ödülü'nü kazanan VR Mersin standı ile de katılımcılardan büyük ilgi gördü. Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal tur yöntemi ile 360 derece tanıtımının yapıldığı 'VR Mersin' ziyaretçileri, kentin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerinde bir ziyarete çıkararak, farklı bir deneyim yaşattı.

        Ziyaretçiler proje kapsamında il genelinde 272 noktada hava-kara, gece-gündüz çekimlerinin yer aldığı ve toplam 2 bin 130 adet panoramik fotoğrafın bulunduğu VR Mersin ile Mersin'in sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerlere göz atma fırsatı buldu.

        (HSK-Y)

        25.01.2018 16:00:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa