Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye'de "Yöresel Kilim Dokuma" kursu başladı

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün Bahçe ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı "Yöresel Kilim Dokuma" kursu başladı.

        Kurs, iş hayatına girişte dezavantajlı konumda olan ve bu yüzden Özel Politika Gerektiren Gruplar arasında yer alan kadınlara yönelik olarak hizmet verecek.

        15 kişilik Yöresel Kilim Dokuma kursu yaklaşık 4 ay sürecek ve kursun yanı sıra Bahçe'de yine kadınlara yönelik olarak 15 kişilik "Dokuma Konfeksiyon Makinecisi" kursu açıldı.

        Kurs sonunda kilim dokuma sanatının tekniğini ve inceliğini öğrenen kursiyerler kilim kooperatiflerinde öğrendikleri mesleği devam ettirme imkanı bulacak. Evlerini atölyeye çeviren kursiyerler ürettikleri kilimleri kooperatiflere satarak ekonomik kazanç elde edebilecekler.

        Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, "Bu kurs ile kadınlarımız hem mesleki nitelik kazanıyor hem de kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel dokuma sanatımızın yaşamasına katkı sağlıyor. Yüzyıllardır kadınlar duygularını renklerle ve desenlerle ilmek ilmek dokuyarak kilim vasıtasıyla bugünlere taşıdılar. Kadınların istihdamını kolaylaştıracak bu tür kurslar ilerleyen zamanlarda da devam edecek" şeklinde konuştu.

        (RSL-Y)

        25.01.2018 12:43:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa