Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun'da hayvan pazarı şap hastalığına karşı dezenfekte edildi

        (Fotoğraflı)

        Rukiye Yılmaz

        YOZGAT (İHA) - Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan canlı hayvan pazarı şap hastalığına karşı dezenfekte edildi.

        Bölgenin en canlı hayvan pazarlarından birisi olan Sorgun hayvan pazarında şap hastalığına ve birçok hastalığa karşı temizlik ekiplerince hayvan sağlığını korumak ve daha sağlıklı bir ortamda hayvan satışının gerçekleşmesi için belirli aralıklarla dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.

        Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, hayvan pazarına birçok il ve ilçeden gelenler olduğuna dikkat çekerek,"İlçemizde bulunan canlı hayvan pazarımız her daim canlılığını korumaktadır ve dolayısıyla sirkülasyonu hayli fazla olan bir pazara sahibiz ve bölgede yaygın olan hastalık virüsünün yayılmasını engellemek ve diğer il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda hayvan satışı gerçekleştirmelerini sağlamak için belediye olarak Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin denetiminde temizlik ekiplerimiz rutin olarak dezenfeksiyon ve denetimlerini gerçekleştirilmektedir. Belirli aralıklarla yapılan bu ilaçlamalar hem hayvan sağlığını korumak hem de hayvan pazarımıza olan güveni ve rağbeti boşa çıkarmamak için önemli, çevre illere bakıldığında özellikle şap hastalığı nedeni ile süresiz kapatılan ve karantinaya alınan hayvan pazarlarını görmekteyiz. Biz böyle bir olayla karşı karşıya kalmamak adına gereken tüm önlemleri alıyoruz. Vatandaşımızın içi rahat olsun endişe etmeden, hayvanlarım hastalık kapar mı diye düşünmeden gelsinler, biz elimizden gelen, üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz." dedi.

        (RY-UY-Y)

        25.01.2018 11:57:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa