Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorgun Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı

        (Fotoğraflı)

        Rukiye Yılmaz

        YOZGAT (İHA) - Sorgun Belediyesi'nde toplu sözleşme imzalandı.

        İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Yazı İşleri Müdürü Oral Künbetli, Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Erciyas ve belediye çalışanları katıldı. Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, sözleşmenin sorunsuz bir şekilde imzalanmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'e teşekkür etti.

        Hizmet-İş Sendikası ile Sorgun Belediye Başkanlığı arasında 10'uncu dönem toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını ifade eden Zararsız, " Sendikamız ile Sorgun Belediye Başkanlığı arasında 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzaladık. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilerimizin sosyal hakları ve devlet memurlarına gelen zam oranı işçilerimizin de yevmiyelerine net olarak uygulanacak. Geçici çalışan işçilerimizin taban yevmiyeleri 71 TL olarak kabul edildi, üzerine devlet memurlarına gelen artış net olarak uygulanacak. Kadrolu işçilerimizin maaşlarına ilk altı ay için yüzde 11, geçici işçilerimizin maaşlarına ilk altı ay için yüzde 13 zam yapıldı. Daha önce 90 yevmiye tutarında olan ilave tediye ve ikramiye tutarı 110 yevmiye olarak kabul edildi. Öğrenim yardımı, bayram harçlığı, ölüm, evlenme, doğum, sünnet yardımı gibi sosyal haklara yüzde 10 ile yüzde 15 arasında zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte işçilerimizin maaşlarına ilk altı ay için 450 TL ile 470 TL arasında net zam yapılmış oldu." dedi.

        Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise belediye olarak bugün hiçbir personele borçlarının bulunmadığını belirterek, "Gönlümüz daha fazla zammı arzu ediyordu, inşallah ileride daha fazlasını yapacağız. Asgari ücrette yapılan artışla 1 Ocak itibariyle zamlı maaşlar verildi. Bizde şirket elemanlarında bin 800 TL'yi geçiyor maaşlar, inşallah giderek de artar. Belediyemizde çalışanların maaşları 2004 yılında 320 TL iken bugün hamdolsun en düşük maaş bin 800 TL gibi bir rakam oldu" dedi.

        Sözleşmelerin karşılık imzalanmasının ardından Başkan Şimşek ve Hizmet-İş Sendika Başkanı Ferman Zararsız pasta kesti.

        (RY-UY-Y)

        25.01.2018 11:55:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa