Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Katar'da Doğu Karadeniz'e yoğun ilgi

        - Katarlılar Trabzon'a direk uçak seferi istiyor

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Katar'a Trabzon'u ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tanıtmaya giden Trabzonlu turizimciler Katar'da yoğun ilgi ile karşılandı.

        Geçtiğimiz günlerde Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Expo Turkey By Qatar 2018 Fuarı'na katılan ve Katar'da faaliyet gösteren tur operatörleri ve sayahat acenteleri ile birebir görüşmelerde bulunan turizm işletmecileri ve seyahat acentesi sahipleri, Katarlılara Trabzon'u ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tanıttı.

        Katarlı tur operatörleri ile bir araya gelen Trabzonlu turizmciler yaptıkları ikili görüşmeler ile Trabzon'u ve Doğu Karadeniz'i birebir anlatarak bölgeye olan ilgiyi arttırmak için çalıştılar. Yapılan toplantıların sonunda Trabzon ve Doğu Karadeniz hakkında hali hazırda bilgi sahibi olan Katarlılar için en büyük sorunun Trabzon'a direkt uçak seferlerinin olmaması olarak dikkat çekti. Katarlı turizmciler, bölgeye ilgi olmasına rağmen direkt olarak ulaşım sağlanamaması sebebi ile Katarlılar'ın tatil yapacakları yerleri tercih ederken Trabzon'un ikinci sıraya düşmesine neden olduğuna vurgu yaptılar.

        Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani'nin Trabzon ziyaretinden sonra bölgeye olan ilginin daha arttığını dile getiren yerel seyahat acenteleri, Katarlı ailelerin tatile ayırdıkları zamanı yolda, hava alanlarında uçak bekleyerek, aktarma yapmak için harcamak istemediklerini bu yüzden ilk seçimlerinin direkt uçuş olan tatil merkezleri olduğunun özellikle altını çizdiler.

        Toplantı sonrasında Katarlı acentelerin dileklerini Türk Hava Yolları Kadar Doha Ofisi'ne ileten Trabzonlu tur operatörleri ve seyahat acenteleri THY'den olumlu yönde adım atmasını beklediklerini dile getirdiler.

        4 günlük yoğun bir programın ardından Trabzon'a dönen 46 kişilik heyet adına konuşan Trabzonlu turizmci Remzi Çolakoğlu, "Bölgede ülkemize, bölgemize ve insanımıza yönelik ciddi bir hayranlık, sevgi ve hoşgörü var. Bunu doğru şekilde değerlendirebilirsek hem ülkemiz hem de bölgemiz için ciddi katma değer sağlayabiliriz. Turizm için Trabzon-Doha arası direkt uçuşlar, kaliteli hizmet, müşteri memnuniyeti ve hepsinden de önemlisi güvenilir firma gibi etkenleri bir araya getirebilirsek bölgemiz için çok ciddi fayda sağlayabiliriz" dedi.

        "Bölgemizde Ortadoğu pazarı söz konusu olunca tüm sektör temsilcilerinde yüksek fiyat düşük hizmet-ürün kalitesi gibi bir algı oluşmuş maalesef" diyen Çolakoğlu "Elimizdeki bu fırsatı kaçırmak istemiyorsak bir an öce bu algıdan kurtulmamız gerekiyor. Şu unutulmamalıdır ki bizim bölge olarak hedeflerimiz ne kadar büyükse bölgemize ne amaçla olursa olsun ilgi duyan kitlelerin beklentileri de aynı oranda büyüktür. Stratejilerimiz buna göre şekillendirmeli ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

        (BK-ÖS-Y)

        25.01.2018 10:13:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa