Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        5 yıl süreyle geçerli 'İşbirliği Protokolü' imzalandı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Süleymanpaşa, Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde faaliyet gösteren firmalar arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak "İşbirliği Protokolü" imzalandı.

        İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, "Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan Maden Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi alanlarında eğitim gören öğrencilerin tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren işletmelerin üretim ve hizmet sektörlerinde istihdam edilecek yeni personelin belirlenmesi, üretimde teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterliliklerinin arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması, mesleklere uyumlarının sağlanması, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırılması ve mezun duruma gelmiş öğrencileri istihdam edilmesinin esas ve usullerinin belirlenmesi için, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Malkara'da faaliyet gösteren Uysal Madencilik Nakliyat Sa. Ltd. Şti., Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren Özen Makine Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti., Hayrabolu'da faaliyet gösteren Kurt Mühendislik Makine San.ve Dah. Tic. Ltd. Şti., Muratlı'da faaliyet gösteren Adalı Makina San. Tic. Ltd. Şti. ve Adalı Kauçuk Poliüretan San. Tic. Ltd. Şti. arasında 5 yıl süreyle geçerli olacak "İşbirliği Protokolü imzalandı" denildi.

        Açıklamada ayrıca, "Yapılan bu Protokol çerçevesinde, İ Süleymanpaşa İlçesi Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Maden Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi Alanından mezun olan öğrencilerin protokolde yer alan firmalarda istihdam edilmeleri ve bahsedilen alanlarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerin işletmelerde beceri ve staj eğitimlerinin yapılması ayrıca Tekirdağ Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin atölye donatım ihtiyacının karşılanması sağlanacak" şeklinde bilgi verildi.

        Valilik makamında gerçekleştirilen imza törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, SBüleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Mili Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İlçe Mili Eğitim Müdürleri katıldı.

        (VB-MEF-Y)

        24.01.2018 19:51:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa