Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli'de iki işletmeye 'Çiğ Süt Satış İzin Belgesi' verildi

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Türkiye'de Hastalıktan Ari İşletme sayısı ile ilk sıralarda yer alan Kırklareli'de "Çiğ Sütün Arzı İçin İzin Belgesi" alan ilk işletmeler, çiğ süt satışı paketleme tesislerini kurarak faaliyete başladı.

        Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Lüleburgaz ilçesine Kayabeyli köyünde bulunan Dost Ziraat Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Pınarhisar ilçesine Akören Köyünde bulunan SS Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 'Çiğ Sütün Arzı İçin İzin Belgesi' aldı. Çiğ Süt satışı yapmak isteyen işletmelerin öncelikle Hastalıktan Ari İşletme Sertifikasına sahip olması, sonrasında ise, Somatik Hücre ve Toplam Bakteri analizlerinin mevzuatta belirtilen kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bu şartları taşıyan İlimizde mevcut hastalıktan ari işletmelerimizden, çiğ süt satışı yapmak için genelge ve yönetmeliklerdeki şartları yerine getiren işletmelerimizin İl Müdürlüğümüze başvuruları devam etmektedir" denildi.

        (MA-MEF-Y)

        24.01.2018 17:51:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa