Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nusaybin Belediyesinden yağmatik hizmeti

        (Fotoğraflı)

        Murat Akgül - Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Demokrasi Parkına Atık Yağ Makinesi (Yağmatik) yerleştirildi.

        Belediyeden yapılan açıklamada, "Evlerde lavabolara dökülen atık yağların çevreye ve yeraltı sularına verdiği büyük zararı önlemek için atık yağ toplama kampanyası başlatan Belediyemize bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevreye olan duyarlılığı arttırmak ve teşvik etmek amacıyla yürüttüğü bitkisel atık yağ projesi kapsamında, Demokrasi Parkına ilk yağmatik kurulumunu gerçekleştirdi. Makine sesli olarak çalışmakla birlikte 1 litre atık yağa 25 kuruş hediye ediyor. Biyodizel egzoz duman gazlarını azaltırken, karbondioksit miktarını yüzde 78 oranında düşürerek hava kirliliğini en aza indirgemektedir. Bitkisel atık yağların evsel atıklarla birlikte atılması, kanalizasyon sistemi gibi kolektör sistemlerine verilmesi veya kontrolsüz bir şekilde açık alanlara bırakılması çevreye zarar vermektedir. Bu alanlara dökülen atık yağlar kolektör sistemlerinin tıkanmasına, yeraltı sularının kirlenmesine, evsel atık su kirliliğinin ve arıtma tesisi maliyetlerinin artmasına neden olabilmektedir. Bitkisel atık yağların çevre ile uyumlu yönetiminin sağlanması ile insan ve çevre sağlığı korunabilecek ve geri kazanımı ile ekonomik değeri olan ürünler üretilerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlanacak, çevresel bir problem çevresel avantaja dönüştürülebilecektir. Bitkisel atık yağlarınız çevreci yakıt olan biyodizele dönüşmektedir" dedi.

        (BS-MP-Y)

        24.01.2018 12:59:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa