Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Doğan, "Vatan hainliği cezasız kalmaz"

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kandıra Cezaevi Yerleşkesinde görülmekte olan FETÖ davasını takip etti.

        İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan kapalı cezaevi duruşma salonunda görülen FETÖ Donanma davasını takip etti. Davaları izlerken kendimizde de ayrı bir duygu hissettiğini belirten Başkan Doğan, "Bizim için ülkemiz için demokrasimiz için canını feda eden ya da yaralanan fedakar kahramanlarımızın bir anlamda sorumluluğunu hissediyoruz. Bir yandan da adaletin tecelli etmesini arzu ediyoruz. Gerçekten vatan haini olan bir kişinin dahi kenardan köşesinden kaçmadan yaptığı suçun cezasının karşılığını almasını arzu ediyoruz. Ortam çok güzel. Son derece adaletli son derece şeffaf sanıkların da tanıkların da bütün savunma avukatlarının da rahat bir şekilde düşüncelerini aktardığı çok güzel bir yargılama ortamı var. Bu anlamda Türk yargısıyla gurur duydum. Tabiî ki herkes haklılığın, gerçek adaletin ortaya çıkması için çaba gösteriyor" dedi.

        "Suçsuz olan tabi ki burada suçsuzluğunu ispat etsin" diyen Doğan, "Çünkü bu tür suçlamalar, bu tur suçlar bizim namusumuz ölçüsünde önemli olan vatanla ilgili olan konular. Ben bu anlamda Türk adaletinin bu halın darbe girişiminin köşesinde bilerek ucunda bile olsa bulup çıkarıp ona cezasının karşılığını vereceğine inanıyorum. Bunu yapmak şehitlerimize görevimizdir. Bunu yapmak demokrasimize, demokrasimizin kurucu başta Mustafa Kemal Atatürk'e tüm silah arkadaşlarına tüm demokrasi şehitlerimize görevimizde. Ben de bu anlam da burada belediye başkanı olarak değil bir vatandaş olarak burada bulunarak bu görevimi yapıyorum. Önümüzdeki haftalarda Silivri'deki duruşmaya katılacağım. Ben bu anlamda hakimlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

        (OE-İÇ)

        24.01.2018 11:47:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa