Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10 günde 65 kişiye koroner anjiyografi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik

        AMASYA (İHA) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni hizmete giren anjiyografi ünitesinde 10 günde 65 hastaya koroner anjiyografi işlemi başarıyla yapıldı.

        Şehir dışına hasta sevklerinin yüzde 63'ünün kardiyovasküler sistem hastalıklarından dolayı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, bunun önüne geçmek için yaptırılan ek binada hizmete giren anjiyografi ünitesi ile 65 hastaya koroner anjiyografi işleminin gerçekleşip 100'ün üzerinde kalp pili takıldığını ayrıca 25 hastanın da işlem için sırada beklediğini söyledi.

        Önemli bir tıbbi hizmet eksiğinin giderildiğine değinen Nergiz, kardiyovasküler sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisi için çevre illere sevkin de şimdiden yarı oranda düştüğünü anlattı.

        (MÇ-SLH-Y)

        23.01.2018 17:24:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa