Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa'da minik eller mutfağa girdi

        (Fotoğraflı)

        Fethiye Mutaf - Ahmet Faruk Sarıkoç

        İSTANBUL (İHA) - Gaziosmanpaşa'da yarıyıl tatilini değerlendiren minikler, yiyecekleri ürünleri sağlıklı bir ortamda kendileri pişiriyor. Mutfağa giren miniklerden kimi ellerinde merdanelerle şeker hamuru açıyor, kimisi de rengarenk şekerlerle pasta süslüyor.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte minik öğrencilerin okul ve sınav streslerinden uzak, eğlenceli bir tatil dönemi geçirebilmesi için minikleri "Dönüşüm Mutfağı"nda ağırladı. Minikler önce önlüklerini giydi, sonra şapkalarını takıp çalışmalarına başladı. Kimi çocuklar merdanelerle şeker hamuru açtı, kimileri ise rengarenk şekerlerle pastaları süsledi. Dönüşüm Mutfağı'nda, kız ve erkek çocuklardan oluşan 20 kişilik sınıflarda eğitmenler eşliğinde çilekli pasta, kek ve kurabiyelerin yapımına ilişkin dersler veriliyor. Çocuklar derslerde öğrendikleri sayesinde el becerilerini geliştirirken, sağlıklı malzemeler kullanarak yiyecekler üretmenin de mutluluğunu yaşıyor.

        ''Burada çocuklar birlik ve beraberliği öğreniyor''

        Çocuklarla bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ''Hedefimiz çocukların bir sanat sahibi olması. Birlik ve beraberlik içinde hem yeteneklerini ortaya çıkarmalarını hem paylaşım kültürlerini geliştirmelerini istiyoruz. Değişik okullardan hatta değişik ilçelerden çocuklar burada birlik oluyor. Burada hoşça vakit geçiriyorlar, ufukları açılıyor ve kendi emeklerinin karşılığını görüyorlar. Böylece annelerinin babalarının onlara yapmış olduğu hizmetlerin kıymetini bilmiş oluyorlar'' diye konuştu.

        ''Burada öğrendiklerimi evde de yapacağım''

        Mutfağa giren minikler ise, ''Burada çok güzel şeyler yaptık, bizim için güzel bir etkinlik oldu. Pasta, kurabiye ve börek yaptık, hepsi birbirinden zevkliydi. Belediye Başkanımıza böyle bir yer açtığı için çok teşekkür ederiz. Burada öğrendiklerimi evde de yapacağım anneme her zaman destek olacağım. Burada olmak çok güzeldi, daha fazla şey öğrenip, ilerliyoruz ve çalışınca başarıyoruz'' ifadelerini kullandı.

        (FM-HB-BA-Y)

        23.01.2018 16:31:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İstanbul İlçeleri
        Tüm İstanbul Haberleri
         İstanbul

        İstanbul

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa