Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van YYÜ'de 120 milyonluk projelerde sona gelindi

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Sönmez

        VAN (İHA) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsünde yapımı devam eden ve maliyeti yaklaşık 120 milyon TL olan projelerde sona gelindi.

        Van YYÜ yerleşkesinde yapımı devam eden projelerle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ederek, yatırımları anlamlandıracaklarını belirtti. Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla birlikte yapımında sona gelinen 35 milyonluk spor kompleksini gezen Rektör Battal, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kompleksin 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip 35 milyonluk bir yatırım olduğuna dikkat çeken Battal, "Bireysel ve toplu iç mekan sporlarının tamamının yapılabileceği bir kompleks burası. Ayrıca içinde yüzme havuzu bulunan bir spor kompleksidir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Van'ımıza ve Van YYÜ'ye yakışan çok donanımlı bir spor kompleksi bitmiş durumdadır. Bu spor kompleksiyle beraber gerek üniversitemizdeki akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz gerekse de şehirdeki bütün vatandaşlarımız burada spor yapabilir. Yine kompleks içinde yer alan Osmanlı, Fin hamamı gibi alanlardan da yaralanabilecekler" dedi.

        Spor kompleksinin Türkiye'de bir örneğinin olmadığını dile getiren Battal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tesislerin açılışına davet edeceklerini söyledi. Kompleksin 3 bin 500 kişilik bir alana sahip olduğunu belirten Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Diğer bireysel sporların yapılacağı alanlarımız yan tarafta yer alıyor. Bundan sonra Van YYÜ'de dünya müsabakalarına katılacak daha etkin sporcular yetişecek."

        Spor kompleksinden ayrılan Rektör Battal ve beraberindekiler, yeni kütüphane, alle yolunu ve yeni yemekhaneyi gezdi. Gezi sonrası açıklama yapan Battal, "Öğrencilerimiz bu yatımlardan çok memnunlar. Bu büyük projeler üniversitemizin artık farklı bir konumda algılamaya yol açıyor. Haziran ve ya temmuz ayı içerisinde hayata geçireceğimiz ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açmayı düşündüğümüz yaya yolumuza '120 Kahraman Vanlı Çocuk' ismini verdik. Dolayısıyla bu caddemiz hem öğrencilerimiz hem de Van'ımız için çok önemli. Van'ımızın tarihteki önemli bir algısını da burayla birlikte yaşatmış olacağız" diye konuştu.

        Yaklaşık 120 milyon değerindeki yatırımların açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla anlamlandıracaklarını dile getiren Battal, "120 milyonluk bir yatırım yapmış olduk. Bu yatırımlarımızı inşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anlamlandıracağız" şeklinde konuştu.

        Gezi, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

        (YLM-MSA-Y)

        23.01.2018 16:01:29 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa