Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'ta 3 milyon 348 bin 416 kişi sağlık hizmeti verildi

        (Fotoğraflı)

        Alpaslan Demir

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ta 2017 yılında 3 milyon 348 bin 416 kişi sağlık hizmetinden yararlandı.

        Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin, İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, daha önce Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü olarak üç kurum tarafından sunulan hizmetlerin Sağlık Müdürlüğü altında birleştirildiğini söyledi.

        İkinci basamak sağlık hizmetlerinde bir milyon 83 bin 922 kişiye poliklinik hizmeti sunulduğunu hatırlatan Şahin, "Acil servislerimizden ise 888 bin 174 kişi hizmet aldı. Aile hekimlerimiz bir milyon 311 bin 791 hasta muayenesi gerçekleştirmiştir. Yine birinci basamak dediğimiz entegre hastanelerimizde 64 bin 459 hastaya hizmet sunulmuştur" dedi.

        112 acil servisin 33 bin 359 vakaya çıkış yaptığını anlatan Şahin, "6 bin 171 hasta il içi nakil, bin 406 hastanın il dışına nakli gerçekleştirilmiştir. 17 hasta ise helikopter ambulansla nakil edilmiştir" diye konuştu. Şahin ayrıca 889 hastaya evde bakım hizmetinin verildiğini sözlerine ekledi.

        (AD-UY-Y)

        23.01.2018 15:11:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa