Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Açıkkapı;"Tehdit nereden gelirse gelsin, biz oraya operasyon yapmaktan kaçınmayız"

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Kahraman Türk ordusunun Afrin'de hiçbir ülkenin beklemediği bir başarıyı elde ettiğini vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, operasyonun tek hedefinin Türkiye'ye tehdit unsuru olabilecek terör örgütlerini etkisiz kılmak olduğunu, Türkiye'ye yönelik tehdit nereden gelirse gelsin oraya operasyon yapmaktan kaçınılmayacağını söyledi.

        AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, partisinin İl Başkanı Ramazan Gürgöze'yi ziyaret etti. Açıkkapı ziyarette Afrin operasyonu konusunda açıklamalarda bulundu.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'da gerçekleştirilen 6. Olağan İl Kongresinde Afrin'e operasyon düzenleneceği konusunu dile getirdiğini belirten Milletvekili Ejder Açıkkapı, "Bu bölgede birkaç yıldır Türkiye'ye yönelik tehdit ve saldırılar vardı. Biz bu konunun diplomatik olarak çözülebilmesi için o günden buyana büyük bir uğraş verdik. Özellikle burada terör örgütü YPG-PYD'ye ABD'nin göndermiş olduğu silahın bölgede barışa hizmet etmeyeceğini ifade etmeye çalıştık. Çünkü bu silahların kime, nasıl, ne zaman gönderildiğini dakikası dakikasına takip eden bir Türkiye var. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu tür girişimleri yakinen takip eden bir ülke olarak başkasının kendi aklıyla oynamasına müsaade etmez. Son süreçte de özellikle diplomasi anlamında çok ciddi çalışmalar yapıldı ve nihayetinde Afrin'e operasyon başlatıldı" dedi.

        Afrin'e yapılan operasyonda ilk gün 108 hedefin vurulduğunu aktaran Açıkkapı, "Operasyonun ikinci gününde kara harekatımız başladı. Kahraman ordumuz Afrin'e girdi. Bu arada hava harekatımızda devam ediyor. Afrin harekatında ilk üç gün içerisinde birçok köy ele geçirildi. Kahraman ordumuz Afrin'de hiçbir ülkenin beklemediği bir başarı elde ediyor. Afrin operasyonunda bizim tek hedefimiz Türkiye'ye tehdit unsuru olabilecek terör örgütlerini etkisiz kılmaktır. Bir diğer yönüyle ise bölgede yaşayan Suriyeli, Kürtlerin, Türkmenlerin ve Arapların huzur içerisinde bulundukları yerlerde yaşamalarını temin etmektir. Bugün Afrin operasyonuyla başlayan bu süreci biz en kısa süre içerisinde bitirmeye gayret ediyoruz. Bu gayret içerisinde o bölgede hiç bir sivilin burnunun kanamaması içinde gayret gösteriyoruz. Türkiye'ye yönelik tehdit nereden gelirse gelsin biz oraya operasyon yapmaktan kaçınmayız. Çünkü 10 binlerce kilometre uzaklıkta gelip bu bölgede duran bazı ülkelerin Türkiye'yi masa dışında bırakmaya çalışması kabul edilebilir değildir"diyerek sözlerini tamamladı.

        (YÖ-HİV-Y)

        23.01.2018 14:54:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa