Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilgievi eğitmenlerine eğitim semineri verildi

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Eğitimci-yazar İdris Topçuoğlu ve Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, Bilgievi personeline eğitim verdi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievi personeli için eğitim semineri düzenledi. Bu kapsamda, eğitimci- yazar İdris Topçuoğlu ve yaptığı hafıza gösterileriyle tanınan Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, Bilgievi personeli ile bir araya gelerek önemli bilgiler verdi. Tüm Bilgievi personelinin katıldığı eğitim semineri, Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Semineri, personelle birlikte Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Gençlik Eğitimi Şube Müdürlü Kemal Ceylan ile Bilgievleri Koordinasyon Merkezi yöneticileri izledi.

        Seminerde ilk olarak eğitimci yazar İdris Topçuoğlu bilgilerini aktardı. Topçuoğlu ilgi ile izlenen seminerde yakın tarihte eğitim alanında önemli hizmetleri olan Mahir İz'den bahsetti. Öğretmenliğin önemli bir görev olduğunu, çağın teknoloji anlamında sürekli yenilendiğini, öğretmenlerin kedilerini sürekli geliştirmek zorunda olduklarını ifade eden Topçuğulu, "Dünyada her 1,5 yılda bilimsel bilgiler güncelleniyor. Eğitimde ileri gözüken ülkeler insana yatırım yaparak, eğitime ve öğrenmeye önem veriyor" dedi. Öğretmenliğin teknolojik ve maddi imkanların ötesinde gönüllülük işi olduğunu, zor şartlar altında büyük işler başarılabileceğini anlatan Topçuğulu, bunun en büyük örneklerinden biri olarak Mahir İz'i işaret etti.

        Topçuoğlu, Bilgevi eğitmenlerine her ay iki kitap okumalarını ve bir film seyretmelerini önerdi. Bunu yakalayamayan kişilerin Türkiye'deki genel kültür seviyesinin altında kalacağına vurgu yapan eğitimci - yazar, öğretmenliğin öğretmekten ziyade öğrencilerinin her durumu ile ilgilenen anne-babadan öte bir görev olduğunu kaydetti.

        Seminerde, televizyon kanallarındaki hafıza gösterisi ile tanınan Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar da bir söyleşi gerçekleştirdi. Duyar, öğrencilik hayatında temel bilgileri öğrenirken zihnin belli kalıplara göre şekillendiği, bu nedenle hayal gücünün azalarak farklı düşünme becerilerini körelttiğini ifade etti. Bu kapsamda personele yönelik örnek uygulama yapıldı. Eğlenceli ve eğitici uygulama sonunda beynin çalışma sistemi, öğrenme merkezleri konularında bilgi verildi. Melik Duyar, öğrenmek için beyni harekete geçirmek zorunda olduğu merkezler olduğunu belirtti. Ayrıca Duyar dahiler ile diğer insanlar arasındaki farkın sadece sağ ve sol beyni aynı anda dengeli kullanmalarından geldiğine dikkat çekti.

        Seminerin sonunda Gençlik Eğitimi Şube Müdürlü Kemal Ceylan, bilgilerini Bilgievi personeli ile paylaştıkları için katılımcılara Kılavuz Gençlik Logolu bir tablo hediye etti.

        (OE-RFK-Y)

        23.01.2018 12:24:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa