Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kelebek hastaları ile bir araya geldiler

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Mehmet Bulut

        GAZİANTEP (İHA) - Kelebek hastalığı ile ilgili araştırmalar yapan uluslar arası Debra vakfı'nın Türkiye temsilciliği Gaziantep'te Kelebek hastalarıyla buluştu.

        Debra Vakfı, Kelebek hastalarının sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla Kelebek hastaları ile bir araya geldi. Programda konuşan Debra Vakfı Türkiye Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Adem Akyüz, kelebek hastalarıyla daha çok ilgilenmek gerektiğini söyledi. Akyüz, "Kelebek hastalarının sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için bugün onlarla buluştuk. Çünkü bu hastalık çok kötü ve zor bir hastalıktır. Türkiye'de 525 kelebek hastası var. Bu hastaların vücudunda sürekli yaralar oluşuyor. Ve sürekli pansuman olmak zorundalar. Bu hastalığın dünyada bulunmuş bir tedavisi yok. Bu hastaların bir çoğu maalesef sosyal hayata karışamıyorlar. Evden dışarı çıkamıyorlar, çok acil olmasa hastaneye bile gidemiyorlar. Debra 1935 yılında kurulmuş bu hastalıkla alakalı uluslararası bir vakıftır. Bizde Debra vakfının Türkiye temsilciliğini üstlendik. Benimde çocuğum 6 yaşında ve kelebek hastası bende kızımın yara bakım malzemelerini kendi çabamla alabiliyordum. Devletten kelebek hastalarının sorunlarına daha çok ilgilenilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        Programda kelebek hastalar ile yakınları, vakıf yetkilileri ile görüşerek, sorunlarını anlattı.

        (LO-SD-Y)

        23.01.2018 12:19:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa