Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleneksel Türk okçuluğunu öğreniyorlar

        (Fotoğraflı)

        Hüdayi Demirhan

        BALIKESİR (İHA) - Dursunbey Belediyesinin ata sporu olan okçuluğun yeni nesillere sevdirilmesi, öğretilmesi, başarılı sporcular yetiştirilmesi amacı ile hayata geçirdiği okçuluk dersleri başladı. Kurslar 3 ay süreyle devam edecek.

        Dursunbey Belediyesi, okçuluk kurslarıyla Dursunbeylileri hem geleneksel sporlarla tanıştırıyor hem de sağlıklı yaşam için spor olanaklarını çoğaltıyor. Kısa sürede yoğun ilgi gören okçuluk; adaptasyon ve motivasyonu artırarak, dikkat ve odaklanmayı geliştiriyor. El-göz koordinasyonunda çok büyük faydası olan okçuluk, insana dik duruş temin ediyor ve vücut postürünün doğru konumda olmasını sağlıyor.

        Geleneksel Temel Okçuluk klasmanında başlayan dersler, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk kulübünden uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Çocuk grubu, bay bayan yetişkin grupları olarak verilen okçuluk dersleri; öğrenciler, ev hanımları, çalışan bayanlar ve erkekler tarafından yoğun ilgi görüyor. Dursunbey Belediyesi Sosyal Tesisleri altında bulunan spor salonunda verilen dersler, salı ve perşembe günleri çocuk ve yetişkinlere verilen dersler yoğun ilgi gördü. Karesi Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Ertan Erkekoğlu tarafından okçuluğun tarihi ve misyonu hakkında bilgiler alan okçu adayları, daha sonra okçuluk alanında pratik eğitimler yaptı. Atış sırasında hayli heyecanlı görünen okçu adayları ilk olarak antrenman amaçlı çile çekme eğitimi aldılar.

        (HD-

        23.01.2018 12:16:04 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa