Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yunusemre'de disleksi eğitimi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Yunusemre Kent Konseyi'nin okul öncesi öğretmenlere yönelik verdiği disleksi eğitimi sayesinde 10'larca çocuğun eğitimi için büyük bir adım atıldı.

        Geçtiğimiz aylarda okul öncesi öğretmenlere yönelik çocuklarda önemli bir öğrenme bozukluğu olan disleksiyi ve belirlenme yöntemlerine ilişkin eğitim veren Yunusemre Kent Konseyi, bu çalışmasıyla onlarca dişlektik çocuğun belirlenmesine katkı sağladı. 2016 yılında 301 çocuğa disleksi teşhisi konurken; bu sayı eğitim sonrası 637 olarak belirlendi. Eğitim hayatına yeni başlayacak bir çocuğun doğru eğitim metoduyla her zaman başarılı olabileceğine dikkat çeken Halil Arslan, disleksinin bir zeka engeli olmadığının da altını çizdi.

        Halil Arslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Disleksi çocuklarımızın hayatını olumsuz etkileyen önemli bir öğrenme bozukluğu, bilinçli aile, öğretmen ve doğru eğitim metoduyla çocuklarımızın eğitimini sağlayabiliriz. Projeyi uyguladıktan bir yıl sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bu konuda 2017 rakamlarını istedik. Belirlenen dislektik öğrenci sayısının 637 olarak belirlendiği bilgisine ulaştık. Sadece sınırlı sayıda anaokulu öğretmenine verdiğimiz eğitimlerin ciddi fark yaratması bizi heyecanlandırdı. Bu konuda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin destekleri büyük. Başta Belediye Başkanımız ve eğitimi veren Sema Yıldırım olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (AY-Y)

        23.01.2018 12:05:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa