Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu kuleler afetlerde haberleşmeyi sağlayacak

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem ve diğer afet durumlarında da kullanılacak Acil Durum Telsiz Ağını oluşturan 11 kulenin inşası tamamlandı.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem ve diğer afet durumlarında yaşanabilecek olası iletişim sorunlarını çözecek Kocaeli'nin tümünü kapsayan kesintisiz telsiz ağı kuruyor. 11 noktada kurulan telsiz kule istasyonları ile hem normal zamanlarda hem de acil durumlarda kurumlar arası iletişim kurulması sağlanacak. Proje kapsamda yapılan çalışmalarda 11 kulenin inşası tamamlandı. Ekipler son olarak kulelerin telsiz haberleşme cihazlarını kuruyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 buçuk milyon yatırımla faaliyete geçirilecek olan Acil Durum Telsiz Ağı Sistemi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin birimleri tarafından normal zamanlarda vatandaşa daha kaliteli bir hizmet için kullanılıyor olacak. Telsiz Ağı sistemi deprem, yangın, terör saldırısı, savaş ve diğer afet durumlarında AFAD, Polis, Jandarma ve diğer ordu birimleri tarafından kullanılacak. Diğer devlet kurumları ise Büyükşehir'in Telsiz Ağı sistemini kullanabilmesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından uygun görüldüğünde mümkün olabilecek. Yeni yapılan kuleler 50 metre boyunda inşa ediliyor.

        (MK-İÇ)

        23.01.2018 12:01:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa