Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tramvay hattının ikinci etap çalışmaları başlıyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Akçaray Tramvay Hattı'nın 2 kilometrelik ikinci etap çalışmaları başlıyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında hizmete sunulan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2 kilometre 200 metrelik ikinci etabı için çalışmalar başlıyor. Seka Devlet Hastanesi'nden başlayıp Plajyolu'na kadar uzanacak olan Akçaray Tramvay Hattı'nın ikinci etabıyla ulaşımın kolaylaştırılması hedefleniyor. 300 günde yapılarak okullar bölgesindeki öğrencilerin sıklıkla kullanması hedeflenilen projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım ise 240 günde tamamlanacak. Projenin tamamı 540 günde bitirilecek.

        Gidiş-dönüş 15 km'lik mevcut tramvay hattına 5 km'lik 2. Etap Tramvay Hattının eklenmesiyle Kocaeli'ndeki tramvay hattı uzunluğu 22 km'ye çıkartılmış olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut tramvay hattında çalışan 12 tramvayın yanı sıra 2. Etap Tramvay Hattı projesiyle 6 yeni tramvay aracını daha hizmete sokacak. Böylelikle tramvay aracı hizmette olacak.

        (MK-GY-Y)

        23.01.2018 11:17:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa