Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir-Sen birinci kanaat dönemini değerlendirdi

        - Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak'ın başkanlığında Şube Yönetimi ve İlçe Başkanlarının katılımı ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi değerlendirme toplantısı yapıldı.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, Çalışanın iç huzuru sağlanmadan iş huzurunun sağlanamayacağına dikkat çekti. Uçak, devletin yıllarca okullarda öğrencilere havuz sorusu çözdürdüğünü, ancak kendi havuz sorununu çözemediğini kaydetti.

        Eğitim Bir-Sen Şube Yönetimi ve ilçe başkanları ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı yarıyıl değerlendirme toplantısı yapan Uçak, "Kamu yönetiminin liyakat ve kariyer merkezli yapılandırılması gerekir. Eğitim-Bir-Sen olarak sorunlara çözüm odaklı yaklaşıyoruz. Bu sorunların çözümüne yönelik bir çalışma yaptık ve 'Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi' isimli bir rapor yayımladık. Kamu kurumlarına yönetici seçme sistemine ilişkin önerilerimizin dikkate alınması durumunda, birçok sorun çözüme kavuşturulmuş olacaktır"

        Bedavadan geçinme dönemi bitmelidir

        Verdiklerin sendikal mücadelenin en önemli kazanımlarından birinin toplu sözleşme hakkı olduğunu söyleyen Uçak, biri mutabakatsızlık sonuçlanan 4 toplu sözleşme yaptıklarını, toplamda 258 kazanım elde ettiklerini, birçok kronik sorunun çözümünü sağladıklarını dile getirdi. Uçak, "Yetkili sendika olmanın ya da yetkili sendika üyesi olmanın farklılık oluşturmadığı sendikal örgütlenme ve toplu pazarlık sistemini değiştirmeyi teklif edeceğiz. Yetkili sendikanın elini zayıflatan ve müzakere gücünü kıran toplu sözleşme düzeni kamu görevlilerine kaybettiriyor. Dayanışma aidatı gelmeli, örgütlü olanla örgütsüz olan, yetkili olanla yetkisiz olan ayrılmalı, bedavadan sendikacı geçinme dönemi bitmeli, adalet yerini bulmalıdır" diye konuştu.

        Türkiye'nin temel sorunlarının çözümünün nitelikli bir eğitimden geçtiğine işaret eden Uçak, "Yapılması gereken, eğitime daha çok yatırım yapmak, eğitim çalışanlarının sorunlarını ivedilikle çözüme kavuşturmak, öğretmenlerin hayat standartlarını yükseltmektir. Sorunlarla boğuşan, şiddete maruz kalan, iç ve iş huzuru olmayan öğretmenlerden başarı beklenemez, beklenmemelidir" dedi.

        Çalışmalarını ilk günkü şevkle ve azimle sürdüreceklerini belirten Uçak, "25 yıllık hak ve özgürlük mücadelemize bakıldığı zaman, bugünlere nasıl geldiğimiz, hangi badireleri atlattığımız görülecektir. 420 bini aşkın üyeyle eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası olmak önemlidir. Evet, hayal dahi edilmeyen işlerin altına imza attık, atılan her doğru adımda katkımız, etkimiz ve emeğimiz var. Eğitim sisteminden, müfredattan, ders kitaplarından, okul ve sınıf ortamlarından darbe ve vesayet dönemi uygulamalarının temizlenmesinde mücadelemiz, emeğimiz, çabamız var ama hâlâ yapılması gereken çok iş ve çözüm bekleyen pek çok sorun var. Bu nedenle, rehavete kapılmadan, ilk günkü şevkle ve azimle sendikal çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın yükseköğretim kurumlarıyla, akademik çevrelerle ve sendikalarla sık aralıklarla bir araya gelmesi, belirlenecek politikaların isabet oranının artmasını sağlayacak, kabul düzeyi yüksek kararların alınmasına yardımcı olacağını belirten Uçak, "Özellikle, eğitim mevzuatını ve personeli ilgilendiren düzenleme ve uygulamalar, müfredat değişiklikleri gibi başat konularla ilgili çalışmaların ve alınacak kararların bu iş birliği ve paydaş sıfatı üzerinden birlikte gerçekleştirilmesi, sonuçların birlikte analizi ve sonuçlara dair eleştirilerin de birlikte üstlenilmesi gibi demokratik toplumlara özgü birlikteliği de beraberinde getirecektir" dedi.

        (BT)

        23.01.2018 11:10:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa