Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sökeli çocuklar Karagöz ve Hacivat'ı çok sevdi

        (Fotoğraflı)

        Levent Tuncer

        AYDIN (İHA) - Söke Belediyesi'nin öğrencilere hediye ettiği yarıyıl tatil etkinlikleri başladı.

        Etkinliklerde bu yıl geleneksel Türk kültürünün vazgeçilmezi olan gölge oyunu damga vuracak. Sökeli minikler etkinlikler kapsamında önce Hacivat-Karagöz Gölge Oyunun Tasvir sergisini gezdiler ardından Hacivat-Karagöz'ün maceralarını gölge oyunu olarak izlediler. Çocuklar keyifli bir gün geçirdiler.

        Geleneksel Gölge Oyunlarını gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yaşatmak için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken ve bu konuda bir çok ödül alan sanatçı Suat Veral, Söke Belediyesinin kendilerini çocuklarla uluşturarak konuk etmesinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. Veral, "Ne yazık ki yakın dönem tarihimize gerek giyim kuşam gerek dil, lehçe olarak tanıklık eden Hacivat,Karagöz tasvirleri bugün birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Bu alanda tasvirleri günümüze orjinaline sadık kalarak taşımanın gayreti içerisindeyim. Önemli olan bu zanatın unutulmaması" dedi.

        Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ise, "Hacivat Karagöz başta olmak üzere gölge oyunlarının gelecek nesillere taşınmasının önemine değindi" dedi.

        (LT-MB-Y)

        22.01.2018 17:04:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa