Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi Gençağa Kalesi kurtarılıyor

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan ve 2 bin 500 yıllık tarihi geçmişiyle Karadeniz kıyısındaki en büyük kale olan Ünye Kalesi'nin yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları başladı.

        13. Yüzyılda Hacıemiroğulları Beyliği tarafından inşa edildiği vurgulanan, daha önce 15 kadar mezarın ortaya çıkarıldığı ayrıca iki tünele sahip Gençağa Kalesi, Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle diken ve çalılardan temizlenerek ortaya çıkarıldı. Çalışmalar sırasında çıkarılan arkeolojik buluntular Ordu Müzesine nakledilerek muhafaza edildi. 360 derece görüş alanına sahip olan, İkizce ilçesinde olmasına rağmen zirvesinden Ünye ilçesi ve Karadeniz'in görülebildiği Gençağa Kalesi'nde kazı ve temizlik çalışmaları yapıldıktan sonra 3D lazer tarama teknolojisi kullanılarak ölçümler yapıldı. Kalenin ve tüm sahanın hızlı, doğru ve ayrıntılı bir şekilde taranmasını sağlayan bu teknik ile proje çalışmaları gerçekleştirilecek.

        Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından kalede arkeolojik kazılar Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilecek.

        (MAK-SLH-Y)

        22.01.2018 12:07:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa