Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ TSO Başkanı Alan; "İş dünyası olarak Afrin operasyonunu destekliyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Kamil Can Kılıç

        ELAZIĞ (İHA) - İş dünyası olarak başlatılan Afrin operasyonuna sonuna kadar destek verdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Türkiye'nin bir bütün olarak tüm dünyaya kararlı bir duruş sergilediğini söyledi.

        Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan 'Zeytin Dalı' operasyonunu değerlendirdi.

        Elazığ iş dünyasının TSK tarafından başlatılan operasyona tam destek verdiğini ve hükümetin almış olduğu kararı sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Başkan Alan, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, ülkemizin hudut güvenliği ve bölgede istikrarını sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını, bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlattığı harekatı sonuna kadar destekliyoruz. Tarih boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapmış, zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer almış olan bu kahraman ordu Yüce Allah'ın izniyle muzaffer olacaktır" dedi.

        Türkiye'nin iktidarı ve muhalefetiyle bir bütün olarak kararlı bir duruş sergilediğini dile getiren Alan, "Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini günlerden beri söylüyordu. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz operasyona başlamıştır. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmaktadır. İş dünyasının çatı örgütü olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların da ne olacağının önemini kaybettiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Mehmetçiğin burnu kanamadan harekatı tamamlamasını ve Fetih Suresi yüzü suyu hürmetine Yüce Allah'tan muzaffer olmalarını niyaz ediyorum" diye konuştu.

        (CK-HİV-Y)

        22.01.2018 11:43:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa