Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehirli doğaseverler şehitler için Kafa Dağına tırmandı

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde, doğaseverler Deştiğin Mahallesi şehitleri için bin 985 metre zirveye sahip Kafa Dağının zirvesine tırmandı.

        Beyşehir Belediyesinin katkı ve desteğiyle Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu, Hüyük ilçesi sınırlarında yer alan Kafa Dağı'na doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi. Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehitlerin anısına düzenlenen etkinlikte doğaseverler, bin 985 rakımlı Kafa Dağı'nın beyaz örtüyle kaplı zirveye tırmandı. Doğaseverler burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Deştiğin Mahallesinin şehitlerinin isim ve rütbelerinin yer aldığı pankartı açtı. Ardından katılımcılar, şehit isimlerini tek tek okuyup yoklama yaparken, hep birlikte 'Burada' diye bağırdı. Doğaseverler yaklaşık 10 kilometre boyunca devam eden yürüyüş etkinliğinin sona ermesinin ardından 6 şehidi kabri başında da ziyaret ederek dua etti.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son doğa yürüyüşü etkinliğinin doğaseverlerden gelen talep üzerine bin 85 nüfusu olmasına rağmen 2007-2015 yılları arasındaki dönemde 6 asker ve emniyet mensubunu birden şehit vererek kaybeden Deştiğin Mahallesi şehitleri anısına düzenlendiğini söyledi. Doğa yürüyüşü etkinliğine Beyşehir'in yanı sıra Ankara, Konya merkez ve Hüyük ilçesinden de doğaseverlerin katıldığını belirten Özaltun, "Etkinlik kapsamında katılımcılarımız bin 390 metreden başlayarak dağın zirvesi olan bin 985 metreye tırmanış gerçekleştirmiş, ardından inişle birlikte toplam 6 saat süren 10 kilometrelik yürüyüş tamamlanmıştır. Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından ilk kez düzenlenen Kafa Dağı Doğa Yürüyüşü etkinliği, Doğanhisar Deştiğin şehitleri anısına gerçekleştirilerek farklı bir anlam kazanmıştır. Şehitlik İslam'da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri çok yücedir. Ahirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Buradan, vatan uğruna canını siper eden, Deştiğin Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehit polis ve askerlerimizin yanı sıra Türkiye'deki tüm şehit polis ve askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu uğurda gazi olan vatandaşlarımıza da bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu manada, ordumuzun Afrin bölgesine düzenlediği 'Zeytin Dalı' operasyonunu tüm hızıyla devam ettiği saatlerde bölgeye gelerek böylesine anlamlı bir etkinliğe katılan tüm doğaseverlerimize de çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak'kın bu kutlu görevde, Mehmetçiklerimizi muzaffer kılmasını temenni ediyor, onlar için tüm millet olarak hep birlikte dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (ARÖ-ÇY-AH-Y)

        22.01.2018 11:03:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa