Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca'daki projeleri değerlendirdi

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın başkanlığında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Toplantısında Darıca'daki projeler masaya yatırıldı.

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Sami Çakır, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat katıldılar.

        2014 Seçim Beyannamesinde yer alan projelerin durumlarının görüşüldüğü toplantıda Darıca'da devam eden ve yeni başlayacak olan yatırımlar da görüşüldü. Toplantıda 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesinde İSU'nun son aşamaya gelen ve 35 Milyon TL yatırım bedelli Eskihisar ile Darıca'nın alt kısımlarındaki yerleşim alanlarının atık sularını Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlamak için inşaatını sürdürdüğü sahil kolektör hattı ve tünel inşaatı projesinin kısa sürede içinde tamamlanacağı müjdesi verildi. Toplantıda ayrıca yaklaşık 900 dönümlük askeri alanda çalışmaların devam ettiği ve yaz aylarına doğru alanın belli kısımlarını halka açılacağı açıkladı. Toplantının bir başka önemli konusu olan Gebze -Darıca arasında yapılacak olan 15.6 kilometrelik metro hattı için 01 Şubat'ta ihaleye çıkılacağı ve ihalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi ile birlikte metro hatta çalışmasının 5 yıl içinde tamamlanarak hizmete girmesi için çalışmaların başlayacağı ifade edildi.

        Başkan Karabacak toplantı öncesi Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Koordinasyon toplantısına katılan protokol üyelerine Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet kitapları arasında 5 numara ile kayıtlı bulunan, Osmanlı hattatı Ahmed Karahisari'nin Mushaf-ı Şerifi'nin Yasin Suresi basımının bulunduğu bir tablo hediye etti.

        (MK-RFK-Y)

        21.01.2018 14:09:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa