Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Bitlis İmam Hatip Okulları Platformu"koordinasyon toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu Başkalığında "Bitlis İmam Hatip Okulları Platformu" koordinasyon değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Belediye toplantı solonunda düzenlen programda daha önceki dönemlerde yapılan toplantıların değerlendirilmesi, koordinatör performanslarının değerlendirilmesi, İmam Hatip-Medrese birlikteliğinin sağlanması hususundaki tecrübe ve pratikte yaşanan sorunların tartışılması, okulların sorun ve eksikliklerinin görüşülmesi, döneme hazırlık ve yeni dönemde neler yapılabileceği konular hakkında görüşmeler yapıldı. Bitlis İmam Hatip Okulları Platformu İl Başkanı Avukat Kadir Köstekçi, "İmam Hatip Okulları Platformunun amacı, imam hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır. Platformun görevlerini de, Türkiye'nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmak şeklinde sıralayabiliriz" dedi.

        Yapılan toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Eren Ünüversitesi Genel Sekreteri Mehmet Zahit Koldaş, Bitlis İmam Hatip Okulları Platformu İl Başkanı Kadir Köştekçi, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz, il ve ilçe STK başkanları ile İmam Hatip Okulları müdürleri katıldı.

        (GO-ŞAK-Y)

        20.01.2018 18:21:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa