Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHP'li Çalışkan'dan Akşener'in silahlı kamp iddiasına tepki

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Tokat ve Konya'da silahlı kamp kurulduğu iddialarına karşı açıklamalarda bulunarak, "Bu açıklamanın gerçekten de siyasi bir facia olarak Türk siyasi tarihine yazıldığını görmekteyiz" dedi.

        MHP Tokat İl Teşkilatı tarafından bir otelde düzenlenen programda basın mensupları ile biraya gelen Başkan Çalışkan, MHP'ye bin üye katılım töreni ve birlik beraberlik yemeği ile ilgili açıklamalarda bulundu. MHP'nin 2 yıllık süre içerisinde zorlu ama alışık olduğu süreçlerden bir tanesini geçirmiş olduğunu ifade eden Başkan Çalışkan, "Bu 2 yıllık süreç dışarıdan her ne kadar zorlu bir süreç olarak görünse de MHP'ni bir siyasi parti olarak görmeyip bir dava bilinciyle hareket eden kıymetli ülküdaşlarımızın da vesilesiyle bu süreç kısa sürede atlatılmıştır" dedi.

        Tokat ve Konya'da silahlı kamp iddialarına karşı tepki

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Tokat ve Konya'da silahlı kamp kurulduğu iddiasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi vermesi ile ilgili sorulara cevap veren Başkan Çalışkan, "Daha öncede söylediğimiz gibi böyle bir kamp söz konusu değildir. Bu açıklamanın gerçekten de siyasi bir facia olarak Türk siyasi tarihine yazıldığını görmekteyiz. Tokat'ta güvenlik güçlerimiz gece gündüz çalışmakta. Bu açıklama hem Tokat'ta ki hem de ülkemizde ki tüm güvenlik güçlerimizi zan altında bırakmıştır. Bu açıklama bir şeyleri sulandırma amacıyla yapılmıştır. CHP'nin adalet yürüyüşü gibi oldu insanlarda acaba bu ülkede adalet yok mu? algısı oluşsun diye yapılan eylemdir" diye konuştu.

        "Elimizdeki belgeleri savcılık ve müfettişlerle paylaştık"

        Tokat'ta yurt kantinlerinde yolsuzluk iddialarının kamuoyuna yansımasıyla ilgili sorulara cevap veren Çalışkan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Biz elimizdeki belgeleri savcılık ve müfettişlerle paylaştık. Kendisi basın açıklamasında bize tazminat açıp aldığı parayla da iş yerimizin karşısına kuracağı çadırda yemek verecekmiş. Onlar hukuki süreç sonrası alacakların cezanın peşine düşsünler. Biz o gün ki basın toplantımızda işleyebilecekleri faturaları gösterdik yani 12. ay ve 1. ay faturalarını paylaştık. Bu faturaları işlediler önemli mi? Değil, eski faturaları da savcılığımızla paylaştık. İşleyemedikleri, onlar sandılar ki elimizde iki fatura var. Ortada sahte evrak, dolandırıcılık, kamuyu zarara uğratma var. Birilerinin ifadelerine dahi karışarak kendilerine zarar veriyorlar onlar adına üzülüyoruz. Faturalarda ki el yazılarının kime ait olduğu bile ortaya çıktı. Bu iş bu kadar net. Koçanı teslim alan şahıs ortada, bu zor bir süreç ama biz milletimiz adına bu işin takipçisiyiz. Nasip olursa 15 tatilden sonra Üniversitemizde ki o fiyatların nasıl düştüğünü göreceksiniz"

        (Nİ-GF-Y)

        20.01.2018 16:53:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa