Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkandan çorba ikramı

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, sabahın erken saatlerinde işe gitmek ve bir takım işlemelerini yapmak için yola çıkan vatandaşlar ile Cumartesi Pazarında ürün satan pazarcılara çorba ikramında bulundu.

        Altınordu Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçtiğimiz yıllarda 'Soğuk Günlerin Sıcak İkramı' sloganıyla başlattığı "Çorba İkramları" devam ediyor. Altınordu Belediyesi bu kapsamda yaptığı uygulama ile şehrin çeşitli mahallelerinde kurulan Cuma, Cumartesi ve Çarşamba Pazarlarında soğuk kış günlerinde vatandaşlara ve pazarcı esnafına çorba ikramında bulunuyor.

        Ders çalışan öğrenciler unutulmadı

        Uygulama kapsamında öğrencileri de unutmayan Altınordu Belediyesi, Gazi İl Halk Kütüphanesi, Altınordu İlçe Halk Kütüphanesine ve Ordu Gençlik Merkezine kurduğu stantlarla öğrencilere her gün çorba ikramı yapıyor. İşlerine gitmek ve çeşitli işlemlerini yapmak için evlerinden çıkan ve kahvaltı yapma fırsatı bulamayan vatandaşlar ise Altınordu Belediyesinin geleneksek hale getirdiği çorba ikramından memnun kalıyor.

        Başkan çorbaları kendisi doldurdu

        Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Altınordu Belediyesi yanında kurulan çorba ikram çadırına gelen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu. Vatandaşlara kendi doldurduğu çorba bardaklarını ikram eden Başkan Tekintaş, kendilerinin başlattığı ve geleneksel hale getirdikleri çorba ikramı uygulamasının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

        Yaza kadar devam edecek

        Yaz aylarına kadar sürecek olan sıcak çorba ikramı ile vatandaşların soğuk kış aylarında içini ısıtacak bir uygulama gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Tekintaş, "Şehrin belirli bölgelerinde vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için kurulan halk pazarları belli günlerde çok yoğun oluyor. Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte pazarcı esnafımızın iş ve işlemleri ise daha da zorlaşıyor. Bizde yaptığımız çorba ikramı uygulaması ile hem uzak mahallelerden gelen pazarcı kardeşlerimizin hem de alışverişe gelen vatandaşlarımızın bu soğuk günlerde içini ısıtıyoruz. Biz bu uygulamaya her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti hepimizin memnuniyetidir. Bu soğuk günlerde sürdürdüğümüz çorba ikramı uygulamamız yaz aylarına kadar devam edecek" dedi.

        Vatandaşlar memnun

        Cumartesi günleri kurulan ve doğal ürünlerin satıldığı pazarda tezgah kuran vatandaşlar hem çorba ikramından hem de Başkan Tekintaş'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sıcak çorba uygulamasının kendileri için çok güzel olduğunu ifade eden pazarcılar Başkan Tekintaş'a ise teşekkürlerini ilettiler.

        (MAK-SLH-Y)

        20.01.2018 13:25:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa