Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eşme Tuğra Spor Kulübü 2018'e hızlı başladı

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Başarılarıyla adını sıkça duyuran Eşme Tuğra Spor Kulübü ve Sporcuları 2018 yılının ilk ayında Taekwondoda Türkiye derecesi almayı başardı.

        Geçen hafta içinde Antalya 10bin kişilik Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen ve 74 ilden bin 800 sporcunun katıldığı Taekwondo turnuvasında Eşme Tuğra Spor Kulübü Türkiye 3.'lüğü elde etmeyi başararak Eşme'nin ismini tüm Türkiye'ye bir kez daha duyurdu.

        Eşme Tuğra Spor Kulubü Antalya'da Batuhan Gül, Ali Oktay, Ganihan Aydın, Arif Efe Taşçıoğlu ve Hatice Bengü Dağ takımıyla Gençler Kategorisinde turnuvada mücadele etti. Yapılan müsabakalar sonucunda Batuhan Gül; Gençlerde Türkiye 3.'sü oldu. Ayrıca Ganihan Aydın yaptığı 6 maç sonucunda Türkiye 7. olarak Batuhan Gül ile birlikte Milli Takım adına yarışmaya hak kazandılar. Turnuva takımında yer alan tek kız sporcu Hatice Bengü Dağ ikinci turda geçirdiği şansız bir kaza sonucu parmağını kırarak turnuvaya erken veda etmek zorunda kaldı.

        Kulüp antrenörü Ramazan Akçadağ yaptığı açıklamada; "Bu güne kadarki başarılarımızın tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlamanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. 2011 yılında kurulan Eşme Tuğra Spor Kulübü Minik, Yıldız, Genç, Ümit ve Büyükler kategorilerinde sporcuları bünyesinde yetiştirmiştir, şuan bünyesinde 30 sporcusu bulunan kulübümüzün 18 tanesi aktif olarak müsabakalara katılmaktadır. 2011 yılından bugüne kadar çok sayıda Türkiye müsabakalarına katılan sporcularımız Uluslararası şampiyonalar, Balkan ve Avrupa şampiyonasına katılarak birçok madalyalar elde etmişlerdir. Akçadağ; Uşak İlinde Taekwondo dalında 10 tane Milli Sporcu çıkaran kulübümüz sporcularımızın bu kadar başarılı olmasının tesadüf olmadığını belirterek, her sporcumuz için ayrı ayrı çalışma programları ve ayrıca beslenme programları hazırlıyoruz. Bu durum öğrencilerimizin okul hayatındaki derslerinde de başarılı olmalarını sağladı." Dedi.

        Sporcular haftanın 4 günü günde 2'şer saat antrenman yaptığı ifade eden Akçadağ, velilerin desteği ve inancı, öğrencilerin özverili ve programlı çalışmaları, başarıya odaklı olmaları, bize çok sayıda dereceler ve madalyalar kazandırdı dedi.

        Akçadağ Eşme Kaymakamı Ozan Gazel, Uşak Gençlik Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Eşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Killi ve Uşak İl Teakwondo temsilcisi Melih Akman'a sporcularına verdikleri her türlü desteklerden dolayı teşekkür etti.

        (EÖ-MB-S)

        20.01.2018 11:56:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa